Шольц веде переговори з європейськими лідерами про посилення підтримки України

Шольц веде переговори з європейськими лідерами про посилення підтримки України

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц активно обговорює з європейськими колегами подальшу підтримку України військовими матеріалами та технікою.

Про це сказав речник федерального уряду ФРН Штеффен Гебештрайт на брифінгу в середу, передає кореспондент Укрінформу.

«Канцлер з понеділка інтенсивно проводить телефонні переговори з деякими главами держав і урядів Європи, вони продовжаться ближчими днями», - поінформував речник.

Він зазначив, що Берлін звернувся з проханням до Єврокомісії зробити до надзвичайного засідання Європейської ради, яке має відбутися в Брюсселі 1 лютого, «огляд» рішень, ухвалених на національному рівні в окремих державах в аспекті підтримки України.

Така актуальна оцінка ситуації потрібна для того, щоб можна було об’єднати зусилля та краще спрямувати підтримку, пояснив Гебештрайт.

Він додав, що це пов’язано з чітким визнанням, що Європа має робити більше для підтримки України в її боротьбі проти російської агресії.

Читайте також: Мелоні й Шольц обговорили підтримку України перед самітом ЄС

Коментуючи заяву міністра оборони Італії Гвідо Кросетто про те, що «настав час для гострої дипломатії поряд з військовою підтримкою, тому що є ряд важливих сигналів, що надходять з обох сторін», німецький речник заявив, що в Берліні на підставі переговорів з української стороною «не бачать готовності Києва до переговорів».

«Федеральний уряд дотримується погляду, що рішення щодо готовності та необхідності розпочинати переговори з Росією мають ухвалювати самі українці. Наше правило - не говорити про Україну без України», - сказав Гебештрайт.

Як повідомлялося, канцлер ФРН Олаф Шольц у понеділок заявив, що Європа робить недостатньо для підтримки України та закликав європейських лідерів посилити свою допомогу, як це робить Німеччина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-