Лідери Естонії напередодні візиту Зеленського: Україні потрібна допомога для перемоги

Лідери Естонії напередодні візиту Зеленського: Україні потрібна допомога для перемоги

Укрінформ
Президент Естонії Алар Каріс і прем'єр-міністр країни Кая Каллас напередодні візиту в Таллінн Президента Володимира Зеленського підкреслили, що Україні треба надати всю допомогу, необхідну для її перемоги у війні з Росією.

Як передає Укрінформ про це повідомляє національний мовник ERR.

«Демократичні країни багато зробили для допомоги Україні, але нам потрібно зробити ще більше, щоб Україна перемогла, а агресор програв. Тоді виникне надія, що це буде остання військова агресія в Європі, коли хтось хоче диктувати своєму сусідові за допомогою ракет, безпілотників та гармат, який політичний вибір можна зробити», - сказав Алар Каріс.

Читайте також: Естонія у наступні чотири роки виділятиме 0,25% ВВП на оборону України

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас повторила традиційне формулювання, що Україну треба продовжувати «підтримувати так довго, як це буде необхідно». Але далі додала, що не менш важливою є друга теза, що треба підтримувати «у такому масштабі, який дозволить Україні перемогти». «Це переломні часи, і ми повинні зосередитися на тому, щоб не втратити фокус. Якщо ми дозволимо агресору подолати міжнародне право і почати диктувати правила гри, то далі будемо жити в більш небезпечному світі», - сказала Каллас.

Як повідомляв Укрінформ, в середу Зеленський перебуває з візитом у Вільнюсі. Естонський і латвійській національні мовники пишуть, що в четвер Президент України відвідає Таллінн і Ригу.

Фото: Raigo Pajula/presidendi kantselei

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-