Глава МЗС Японії про пресконференцію в укритті: Зараз відчуваю серйозність ситуації в Україні

Глава МЗС Японії про пресконференцію в укритті: Зараз відчуваю серйозність ситуації в Україні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава рішуче засудила ракетні та дронові атаки РФ на українські міста і заявила, що перенесення пресконференції в укриття через повітряну тривогу свідчить про серйозність ситуації в Україні.

Про це вона сказала під час спільної з очільником МЗС України Дмитром Кулебою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тільки що завершилася наша зустріч. Під час зустрічі лунала повітряна тривога, тому ми терміново вирішили провести цю пресконференцію в укритті. Я зараз відчуваю напруженість та серйозність ситуації в Україні… Я ще раз рішуче засуджую триваючі ракетні та безпілотні атаки Росії на різні регіони, у тому числі Київ, наприкінці року та під час новорічних свят і висловлюю щирі співчуття жертвам цих атак», - сказала Камікава.

Очільниця МЗС Японії поінформувала, що перед зустріччю з українським колегою відвідала Бучу, де на власні очі побачила «свіжі шрами» від російської агресії і була шокована руйнуваннями.

«Я переконалася, що ніколи не можна допускати односторонньої зміни статус-кво за допомогою сили і що ми повинні працювати над захистом жінок та дітей, які є особливо вразливими під час війни», - наголосила Камікава.

Вона запевнила, що Японія сповнена рішучості продовжувати підтримувати Україну, щоб у ній знову запанував мир.

Читайте також: Кулеба - про військову «стратегію» РФ: Вони не можуть нас захопити, тому намагаються знищити

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава з неанонсованим візитом прибула до Києва у неділю, 7 січня. Це перший візит Камікави в Україну від часу вступу на посаду у вересні.

Фото: МЗС Японії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-