Кулеба анонсував контакти «на всіх рівнях» з новим урядом Польщі: Будемо шукати рішення

Кулеба анонсував контакти «на всіх рівнях» з новим урядом Польщі: Будемо шукати рішення

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба анонсував контакти з новим урядом Польщі на всіх рівнях для розв’язання проблем у відносинах між країнами.

Про це він сказав під час прямого ефіру в Інстаграмі з журналістом Вадимом Карп’яком, передає кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії зауважив, що стосовно Польщі «історія складна». Він нагадав, що міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський під час візиту до Києва 22 грудня і зустрічі з Президентом України доніс до нього певні сигнали від нового польського уряду і озвучив бачення Варшави щодо вирішення наявних проблем.

Читайте також: Міністри оборони України й Польщі обговорили нещодавній інцидент із російською ракетою в повітряному

«Ми побачили налаштованість на вирішення проблем, тепер їх треба вирішити. І далі будуть контакти з новим польським урядом на всіх рівнях – поки що не буду вдаватися в конкретику, але вони вже заплановані. Будемо шукати рішення. Зрештою, перемога України є життєвим інтересом Польщі і питанням виживання Польщі так само. Для цього треба буде вирішувати проблеми», - сказав очільник МЗС.

Читайте також: Ембарго на імпорт українських продуктів є безстроковим - польський міністр

Як повідомляв Укрінформ, 6 листопада 2023 року польські перевізники заблокували рух вантажівок на кордоні з Україною у пунктах пропуску «Ягодин - Дорогуськ», «Краківець - Корчова», «Рава-Руська - Гребенне».

23 листопада до них приєднались польські аграрії у пункті пропуску "Шегині-Медика", висуваючи свої вимоги. З 24 грудня на період Різдвяних свят вони призупинили блокаду кордону у цьому місці.

Близько 9:00 4 січня на території Польщі на дорозі перед пунктом пропуску «Медика», суміжному з українським пунктом пропуску «Шегині», поновилося блокування руху для вантажного транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-