В ОП провели консультації з Німеччиною щодо безпекових гарантій для України

В ОП провели консультації з Німеччиною щодо безпекових гарантій для України

Укрінформ
В Офісі Президента провели черговий раунд консультацій з Німеччиною щодо надання Україні безпекових гарантій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОП.

«За дорученням Президента України та керівника Офісу глави держави сьогодні було проведено черговий раунд консультацій із Німеччиною щодо укладення двосторонньої угоди про надання Україні безпекових гарантій», - ідеться в повідомленні.

До української переговорної групи, яку очолив заступник керівника ОП Ігор Жовква, увійшли заступник керівника Офісу глави держави Роман Машовець, представники Міністерства оборони та Міністерства закордонних справ.

Жовква подякував за вагому роль Німеччини та особисто федерального канцлера Олафа Шольца в ухваленні Європейською радою історичного рішення щодо початку переговорів про вступ України до ЄС.

Зі свого боку представник МЗС Німеччини Маттіас Люттенберг відзначив успіх України у впровадженні реформ навіть в умовах повномасштабної війни.

Сторони обмінялися думками щодо основних складових безпекових гарантій для України, порушили питання правових меж майбутньої двосторонньої угоди, а також узгодили план подальшої комунікації.

Читайте також: Безпекові гарантії Британії: в ОП провели новий раунд консультацій

«Німеччина демонструє лідерство у фінансовій і військовій підтримці України, особливо з погляду продовження широкомасштабної допомоги у 2024 році. Ваша держава, яка є членом ЄС і НАТО, - незамінний гарант безпеки України та її майбутнього в цих організаціях», - заявив заступник керівника ОП.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що Німеччина на чолі з канцлером Олафом Шольцом серйозно допомагає Україні. Фінансова та військова підтримка від ФРН є другою за обсягом серед усіх партнерів України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-