Безпекові гарантії Британії: в ОП провели новий раунд консультацій

Безпекові гарантії Британії: в ОП провели новий раунд консультацій

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква провів другий раунд консультацій із Великою Британією щодо двосторонньої угоди про надання Україні безпекових гарантій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОП.

Зазначається, що за дорученням Президента України та керівника Офісу Глави держави сьогодні було проведено черговий раунд консультацій із Великою Британією щодо укладення двосторонньої угоди про надання безпекових гарантій, як це передбачено Спільною декларацією про підтримку України».

«Другий раунд консультацій засвідчив прогрес, якого нам вдалося досягти від моменту започаткування двосторонніх безпекових переговорів. Велика Британія відграє важливу роль у посиленні оборонних спроможностей України, її економічної та фінансової стійкості, а також поступовому наближенні нашої держави до членства в НАТО, що буде для нас найнадійнішою гарантією», – наголосив Жовква.

Читайте також: Україна розпочала переговори з Італією про гарантії безпеки

Сторони проаналізували основні складові гарантій безпеки та узгодили план роботи на найближчу перспективу з метою пришвидшення укладення відповідної угоди.

Заступник керівника ОП і очільник британської делегації Ніколас Катсарас також окремо обговорили посилення двосторонніх відносин України та Великої Британії, імплементацію Формули миру та графік подальших контактів на рівні лідерів.

Зазначається, що українську делегацію очолив Жовква, також до складу делегації увійшли заступник керівника ОП Роман Машовець, заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький та представники Міністерства оборони.

Як повідомляв Укрінформ, найближчими тижнями Україна і Велика Британія планують підписати 10-річний пакт про безпеку, в межах якого Британія використає свій військово-морський досвід, щоб допомогти Україні контролювати Чорне море.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-