Глава Міноборони Нідерландів стурбована можливим скороченням допомоги Україні

Глава Міноборони Нідерландів стурбована можливим скороченням допомоги Україні

Укрінформ
Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен стурбована можливим скороченням військової та фінансової допомоги Україні на тлі перемоги на парламентських виборах ультраправої PVV (Партія свободи) на чолі з Гертом Вілдерсом.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NL Times.

“Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен стурбована “новим політичним вітром”, який повіяв у Гаазі після перемоги на виборах минулого місяця ультраправої PVV (Партія свободи) на чолі з Гертом Вілдерсом”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що про це вона сказала в ефірі WNL op Zondag.

Читайте також: Рютте сподівається на прорив у січні щодо фінансової підтримки України

У передвиборчій програмі PVV йдеться про необхідність припинення фінансової та військової допомоги Україні.

За словами Оллонгрен, PVV таким чином “намагається сховатися за дамбою”, тоді як для вирішення проблеми необхідні міжнародні зусилля.

“Міжнародні загрози серйозні як ніколи. Ми не жили в такій небезпеці та невизначеності з часів холодної війни”, - сказала вона, попередивши PVV, що “ви не можете ховати голову в пісок”.

Читайте також: ЄС хоче переконати Орбана розблокувати допомогу Україні - FT

Вона також наголосила, що потрібно виділяти гроші на оборону України, оскільки це необхідно для забезпечення майбутньої безпеки Нідерландів.

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди направили Україні військової допомоги на €550 млн за останні два місяці. Загальний обсяг підтримки сягнув €2,6 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-