Негаммер: Україна не дає російській армії РФ наблизитися і до австрійського кордону

Негаммер: Україна не дає російській армії РФ наблизитися і до австрійського кордону

Укрінформ
Відбиття Україною російської агресії є також в інтересах Австрії, адже тим самим українське військо не дозволяє російській армії наблизитися до австрійського кордону.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив журналістам у п’ятницю у Брюсселі федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер після засідання Європейської ради.

"Ми не повинні забувати, що те, що робить Україна, важливо і для австрійської безпеки. Адже Україна робить значний внесок у те, щоб російська армія не наблизилася до австрійського кордону або до кордонів країн-членів НАТО, а це – також не в інтересах Австрії", - сказав він.

Негаммер вказав на те, що "Австрія є нейтральною і буде залишатися нейтральною у військовому плані". Але при цьому вона лишатиметься "солідарною в рамках Європейського Союзу, також щодо санкцій проти Російської Федерації і, водночас, щодо допомоги, особливо гуманітарної допомоги Україні".

"Це стосується захисного обладнання, а також фінансової підтримки України, щоб вона могла продовжувати існувати як держава. Тому що війна, природно, руйнує всю економіку і, таким чином, ставить під загрозу саму державу. Досі нам це вдавалося, і ми будемо продовжувати це робити", - заявив федеральний канцлер Австрії.

Як повідомляв Укрінформ, федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер був відсутній у залі під час засідання Європейської ради, коли лідери ЄС погоджували 12-й пакет санкцій проти Росії. Хоча це міг бути просто збіг обставин, і глава австрійського уряду просто вийшов у той час із зали для переговорів з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Читайте також: Лідери ЄС погодилися збільшити бюджет на 21, а не 67 мільярдів євро - канцлер Австрії

Це відбулося після того, як у вівторок посли ЄС не змогли домовитися про спільну позицію щодо 12-го пакету санкцій проти Росії через позицію Австрії, яка захотіла провести юридичну експертизу нового пакету перед його погодженням.

За даними Reuters, блокування Австрією рішення щодо нових санкцій проти РФ було спричинено тим, що офіційний Відень зайняв сторону банківської групи "Райффайзен Банк Інтернаціональ" (RBI), найбільшого західного банку у Росії. Останній домагається виключення свого імені з українського списку "міжнародних спонсорів війни" НАЗК, який покликаний присоромити компанії, що ведуть бізнес в РФ і таким чином підтримують воєнну машину Москви, наприклад, сплачуючи податки.

Згідно з Reuters, хоча текст 12-го пакету санкцій був узгоджений усіма країнами-членами на початку цього тижня, Австрія не давала свого остаточного схвалення до кінця четверга.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-