Вирішення низки питань на шляху України до ЄС стосуватиметься кожного регіону - заступник глави ОП

Вирішення низки питань на шляху України до ЄС стосуватиметься кожного регіону - заступник глави ОП

Укрінформ
Перед Україною сьогодні стоїть важливе завдання - вирішити низку непростих питань на шляху до Євросоюзу, і це завдання стосується кожного регіону і кожного громадянина.

Ця тема була однією з ключових сьогодні на засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України, розповів на брифінгу на полях Конгресу заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У рамках руху України до ЄС усіх нас чекає попереду величезна робота. Це буде стосуватися кожного громадянина України і кожної громади. Є чимало різноманітних складних питань, які ми маємо всередині країни обговорити і вирішити. І цьому питанню була присвячена частина нинішнього засідання Конгресу", - сказав Кулеба.

За його словами, для громад сьогодні важливо було почути, що відбулося, що буде далі, на чому варто зосередити увагу громадам і над чим мають громади починати працювати уже сьогодні.

"Тобто сьогодні на засіданні багато уваги було приділено саме нашим наступним крокам на шляху євроінтеграції", - зазначив заступник керівника ОП.

Читайте також: Президент закликав місцеву владу до тісного співробітництва з громадами країн ЄС

Він зауважив, що Конгрес - це комунікаційний майданчик, на якому зібрана по суті уся повнота влади в Україні, і за нинішніх умов така комунікація і такий майданчик є надзвичайно важливими.

За словами Кулеби, Конгрес дає можливість зрозуміти, які завдання стоять перед центральною владою, які проблеми є в органах місцевого самоврядування. "І найголовніше, що така комунікація відбувається у формі дискусії", - додав заступник керівника ОП.

Як повідомляв Укрінформ, Президент сьогодні перебуває з робочою поїздкою у Львові, де взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад.

Конгрес місцевих та регіональних влад – це місце зустрічі і комунікації абсолютно всіх гілок влади і територіальних громад — об’єднує 1759 учасників, 1479 з яки[ є безпосередньо представниками громад.

Упродовж року було проведено три великих засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, сьогоднішнє засідання було підсумковим.

Раніше виконавчий секретар Президії Конгресу місцевих та регіональних влад, заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба заявив, що наступного року роботу Конгресу планується зробити ще більш інтенсивною та ефективною, заохотити керівників усіх територіальних громад активніше брати участь у його заходах.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-