Виступ Зеленського на Конгресі місцевих та регіональних влад

Виступ Зеленського на Конгресі місцевих та регіональних влад

Повний текст
Укрінформ
Володимир Зеленський виступив на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що відбулося у Львові.

Укрінформ наводить повний текст виступу глави держави.

Відео: Офіс Президента

Слава Україні!

Вітаю усіх присутніх – усіх учасників нашого конгресу - Конгресу місцевих та регіональних влад, представників громад України, урядовців, наших гостей.

Сьогодні у нашої зустрічі – особливий сенс. Цей рік для України – знов успішній у відносинах з Європейським Союзом. Торік ми здобулИ статус кандидата на вступ в Євросоюз, тепер – маємо рішення про початок переговорів щодо вступу. Це хороший і дуже важливий результат. Це зміна політичної реальності в Європі та інституційний доказ, на рівні всієї Європи, що Україна буде членом Євросоюзу. Я подякувати усім в державі, хто працював на цей результат, і усім, хто нам – Україні, українцям - допомагав.

Але зараз – ніхто в нашій державі не має права зупинятись в роботі на цьому європейському напрямку. Рішення, яке ми отримали вчора, є дійсно дуже серйозним і було дуже-дуже нам всім непросто. Я радий, що ми повернулися з таким нашим історичним результатом. Це початок нового етапу роботи по реалізації вступу України в ЄС. Наступного року маємо опрацювати разом з Євросоюзом вже деталі предметні, вже рамкові для переговорів і почати процес повної інтеграції наших інституцій - державних інституцій, правових норм та реалій життя до стандартів Європи, до стандартів Євросоюзу. Я хочу підкреслити, що це – не лише робота законодавча щодо законів та правил, але і щодо реалій нашого життя, які мають бути саме такими реаліями, щоб дійсно відчувалось – що Україна готова до вступу. Це спільне завдання всіх в Україні, хто працює в системі державної влади та місцевого самоврядування. Політика євроінтеграції – це для України політика внутрішня. І я закликаю всі громади активно взаємодіяти у цьому як з Урядом України, так і налагоджувати ще більш активно партнерства між українськими громадами та громадами в країнах Євросоюзу. Є лідери Європи – є дійсно справжні друзі України, є держави Європи – які дуже активно нас підтримують, виступають у якості адвокатів України на всіх європейських майданчиках – безумовно наші близькі партнери. Але має бути і якнайбільше громад в Європі, які підтримують зближення з Україною. Такої роботи має бути значно більше на місцевому рівні.

Важливо зараз сказати ще одну річ.

Звичайно, на цьому засіданні нашого регіонального конгресу - Конгресу наших українських громад ми з вами приділимо максимальну увагу ситуації на місцях – у різних областях України, в різних наших громадах. Але хочу звернути увагу кожного і кожної зараз, що життя держави, життя будь-якої громади, життя кожної людини є одним і тим самим життям України - життям, яке ми маємо захищати і маємо захистити від агресії Росії. І якщо хтось на будь-якій посаді чи то в державі, чи то в органах місцевого самоврядування чомусь вважає, що війна – вона «десь там», а він нібито може займатись чим завгодно іншим, скажімо так пріоритетним питанням - то це велика помилка, яку треба виправити. І яку ми виправимо. Просто чесно кажучи вважаю, що ми всі повинні бути дуже дорослими і розуміти чим ми займаємося на місцях і немає ні однієї громади, тільки ось моя громада і вона відокремлена від життя і боротьби всієї України.

Скажу вам чесно – займаючись війною і європейськістю, якщо так можна сказати, нашої держави я не звертав багато часу саме на це. І тому буду дуже звертати, але прошу вас не давати можливості мені витрачати час саме на таку діяльність. Все ж таки ми довіряємо один одному. Дуже хотілося б, щоб на місцях все було зроблено заради нашої перемоги – від виділення коштів № 1 і до інших питань, за які може бути просто соромно перед суспільством. Дуже вас прошу не відволікати нас від війни. Це велике прохання. Не до всіх, авжеж, тому що в більшості своїй громади молодці, але є саме такі люди.

Тому головна задача – оборона нашої держави. Якщо хтось не знає деталі, які у нас на фронті, що відбувається і забув з ким у нас, на жаль, таке сусідство – тому я хочу вам усім нагадати: оборона - №1. Люди не забудуть, люди не пробачать, особливо ті люди, чиї діти поховані, безумовно всі це ми бачимо кожен і кожна, в громаді нашої держави.

Тому захист нашої держави – обов’язок кожної і кожного. Тих, хто на фронті, безумовно, для них це все їх життя і вони його віддають, вони герої. Ті, хто не на фронті – захист держави це також великий обов’язок і найголовніше, що треба робити.

Дякую за увагу.

Слава Україні!

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-