Президент закликав місцеву владу до тісного співробітництва з громадами країн ЄС

Президент закликав місцеву владу до тісного співробітництва з громадами країн ЄС

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав органи місцевого самоврядування докласти зусиль для налагодження тісного співробітництва між українськими громадами і з громадами країн Європи.

Про це Глава держави сказав під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що відбулося у Львові, повідомляє Укрінформ.

«Цей рік у нас знову успішний у відносинах з Європейським Союзом. Торік ми здобули статус кандидата на вступ до ЄС, тепер маємо рішення про початок переговорів щодо вступу. Але зараз ніхто в державі не повинен зупинятися в роботі на цьому європейському напрямку. Це спільне завдання усіх в Україні, хто працює в системі державної влади та місцевого самоврядування. Політика євроінтеграції – це для України політика внутрішня, і я закликаю всі громади активно взаємодіяти у цьому як з урядом України, так і налагоджувати ще більш активно співробітництво між українськими громадами та громадами країн ЄС», - наголосив Президент.

Відео: Офіс Президента

За його словами, вчорашнє рішення Європейської ради про початок переговорів щодо вступу України в ЄС - це зміна політичної реальності в Європі та інституційний доказ на рівні всієї Європи, що Україна буде членом Євросоюзу. Але попереду, зауважив Зеленський, дуже багато роботи.

«Наступного року ми маємо опрацювати з Євросоюзом уже деталі, предметну рамку переговорів, і вже почати готуватися до повної інтеграції наших інституцій до стандартів Європи. Я хочу підкреслити, що це не лише робота законодавча, це вимоги до реалій нашого життя, які мають бути саме такими, щоб ми дійсно відчували, що Україна готова до вступу», - сказав він.

Президент зазначив, що у Європі є чимало країн, які активно підтримують Україну і навіть виступають адвокатами нашої держави на міжнародних майданчиках. Однак сьогодні для зміцнення і поглиблення відносин між Україною і країнами ЄС мають докласти сил усі гілки і всі рівні влади. Йдеться, зокрема, про взаємодію між органами місцевого самоврядування різних країн.

«Має бути якомога більше громад у Європі, які підтримують зближення з Україною. Такої роботи має бути значно більше на місцевому рівні», - наголосив глава держави.

Читайте також: Зеленський подякував за плідну роботу керівникам прифронтових міст та областей країни

Він також висловив вдячність усім у державі, хто працював на цей результат, і всім, хто допомагав Україні. «Рішення, яке ми отримали вчора, є дуже серйозним, і усім нам було дуже непросто його здобути. Тому я дуже радий, що ми повернулися з таким результатом», - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент 15 грудня перебуває з робочою поїздкою у Львові, де взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад.

Конгрес місцевих та регіональних влад – це місце зустрічі і комунікації абсолютно всіх гілок влади і територіальних громад — об’єднує 1759 учасників, 1479 з яких є безпосередньо представниками громад.

Упродовж року було проведено три великих засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, сьогоднішнє засідання було підсумковим.

14 грудня Європейська рада підтримала рішення про початок переговорів про вступ України та Молдови в ЄС.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-