Зеленський подякував за плідну роботу керівникам прифронтових міст та областей країни

Зеленський подякував за плідну роботу керівникам прифронтових міст та областей країни

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський подякував за плідну роботу керівникам прифронтових міст та областей України та заявив, що вони можуть розраховувати на підтримку керівництва країни.

Про це Зеленський заявив, виступаючи у Львові на Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України, передає кореспондент Укрінформу.

«Хочу і Роману (Роман Мрочко - начальник Херсонської ОВА – ред. ) подякувати з Херсону і його колективу, і також хочу Олександру (Олександр Гончаренко – начальник міської військової адміністрації Краматорська – ред.) подякувати, чоловікам мужнім, які поруч з вами працюють і в суспільстві. Ми вас цінуємо, особливо цінуємо і поважаємо за те, що ви керуєте нашими містами і областями, які прифронтові, або фронтові, на першій лінії. І що ви це робите не онлайн, а там, де люди, ви там знаходитесь безпосередньо, вирішуєте всі проблеми, які є на місцях», - сказав Президент, звертаючись до начальників військових адміністрацій.

Відео: Офіс Президента 

Президент також подякував місцевим громадам і керівництву Донецької області  за роботу із забезпечення життєдіяльності регіону в складних умовах війни.

Зеленський також запевнив, що керівники міст та областей можуть розраховувати на підтримку центральної влади.

«Тому розраховуйте на нас, на нашу підтримку і допомогу. Дуже вам вдячний за те, що ви - справжні українці. Слава Україні!», - наголосив Глава держави.

Під час засідання Конгресу в онлайн режимі, зокрема, виступив міський голова Краматорська Олександр Гончаренко. Він розповів, що Краматорськ – українське місто, воно тримається з першого дня повномасштабного вторгнення. За його словами, на сьогодні у місті проживає 40% мешканців, місто робить усе можливе задля перемоги, займається безпекою своїх громадян, усі комунальні підприємства працюють задля безпеки міста і людей. «Ми не знаємо, що таке бруківка. Але кожна 8-ма гривня міського бюджету була віддана на укриття, оборону, створення захисних споруд, працюють усі пункти незламності. Ми робимо усе для того, щоб перемогти», - сказав він.

Читайте також: Зеленський зустрівся з бойовими бригадами на Донеччині

Гончаренко запевнив, що місто і область і надалі будуть робити все можливе, щоб перемогти спільно ворога. «Якщо хтось каже, що ми втомилися, то вони повинні пам’ятати, що найважливіше і найскладніше завдання виконують наші Збройні сили, а ми маємо триматися і забезпечувати їм підтримку», - додав він.

Як повідомлялося, Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України утворено 25 лютого 2021 року. В основі його роботи – завдання Президента України із налагодження тісної взаємодії центральних органів державної влади з органами місцевого самоврядування. Від часу створення Конгресу було проведено чотири його засідання: 30 вересня 2021 року, 29 жовтня 2021 року, 27 квітня 2022 року, та 4 березня 2023 року. Також проводилися регулярні засідання його робочих органів – Палати місцевих влад, Палати регіонів та Президії.

Конгрес налічує 1 759 осіб, які представляють 1 470 територіальних громад та 49 органів регіональних влад. Головою Конгресу є Президент України.

У фокусі Конгресу – питання безпеки для громад та регіонів, соціального захисту населення, особливо внутрішньо переміщених осіб та відновлення енергетичної інфраструктури тощо. За результатами засідань Конгресу та робочих органів напрацьовуються управлінські рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-