Білий дім: Конгрес США має почути нові заяви Путіна щодо його агресії в Україні

Білий дім: Конгрес США має почути нові заяви Путіна щодо його агресії в Україні

Укрінформ
Білий дім звернув увагу американських законодавців на останні заяви російського диктатора щодо його намірів досягти своїх цілей у своїй агресії проти України, й закликав Конгрес не зволікати з ухваленням нової допомоги нашій країні.

З відповідною заявою виступив у четвер у Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Майже через 20 місяців після початку жорстокого й варварського вторгнення, Путін заявив сьогодні, що його агресія в Україні не завершиться, і мир настане лише тоді, цитую, «коли наші цілі будуть досягнуті», - підкреслив представник Білого дому.

За його словами, всім відомо, що це означає.

«Але я дуже сподіваюся, що ті республіканці в Палаті представників, які місяцями тримали в заручниках критично важливу допомогу Україні, почули послання Путіна голосно й чітко», - зазначив Кірбі.

Він продовжив, що в той час, як члени Палати представників роз’їдуться цього тижня по домах на різдвяні свята, український народ надалі переживатиме обстріли мирних міст, які Росія націлює по критично важливій інфраструктурі.

«Їм потрібна наша допомога. І це їм потрібно зараз, а не після різдвяного яєчного лікеру», - наголосив представник адміністрації Байдена.

Кірбі також підкреслив, що події в Україні – це не чужа війна: «Путін кидає виклик безпосередньо міжнародному порядку, який ми допомагали будувати, він кидає виклик Статуту ООН, він кидає виклик розумінню суверенітету, він кидає прямий виклик демократії».

Читайте також: Путін нарешті зізнався, що хоче пережити Захід, але він помиляється - Держдеп

У разі, якщо такі диктатори як Путін добиватимуться успіхів, «це матиме глибокі наслідки для свободи й процвітання в усьому світі». Саме тому Америка не може собі дозволити відмовитися від допомоги. У цьому зв’язку Кірбі нагадав слова президента Байдена про те, що коли диктатори не розплачуються за свою агресію, вони просто йдуть далі.

Кірбі заявив, що весь світ – і суперники, і друзі Сполучених Штатів – зараз стежать за тим, чи зможе Конгрес затвердити запит президента з додатковим фінансуванням.

«Бездіяльність – теж дія. Нам давно пора діяти на захист наших інтересів національної безпеки»,- зауважив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер лідер більшості в Сенаті США демократ Чак Шумер заявив, що верхня палата, яка мала піти на різдвяні канікули вже цього тижня, продовжить свою роботу з наступного понеділка. Законодавці проводять переговори по міграційній реформі, щоби розблокувати рішення з допомогою Україні, Ізраїлю й Тайваню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-