Зеленський і Туск можуть вранці зустрітися в Брюсселі

Зеленський і Туск можуть вранці зустрітися в Брюсселі

Укрінформ
Новий прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск із “великою радістю” готовий до зустрічі із Президентом України Володимиром Зеленським, яка може відбутися в Брюсселі у четвер вранці.

Про це він заявив напередодні саміту ЄС – Західні Балкани, передає Укрінформ.

За словами Туска, з пропозицією зустрічі у Брюсселі з Володимиром Зеленським звернулася українська сторона.

“Сьогодні нам потрібно зміцнити віру в те, що Україна може виграти цю війну, що ми можемо перемогти у цій конфронтації не тільки з Росією, але й усіма, хто виступає проти наших фундаментальних цінностей”, - підкреслив Туск.

Читайте також: Зеленський і Туск телефоном обговорили майбутні рішення Євроради

Він додав, що у Брюсселі матиме розмови зі “складними партнерами”, але “спробує переконати їх зробити щось більш позитивне”.

На запитання про позицію прем’єра Угорщини проти відкриття європейських перспектив для України Туск відповів, що Віктор Орбан є “дуже прагматичним політиком”.

Читайте також: Зеленський провів телефонну розмову з Мішелем

Як повідомлялося, Зеленський в Осло провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском. Він привітав польського лідера з призначенням на посаду очільника уряду та початком нової сторінки двосторонніх відносин.

Як повідомлялося, 14-15 грудня в Брюсселі відбудеться зустріч глав держав та урядів країн ЄС, які мають розглянути надважливі для України питання. Йдеться про рішення ЄС розпочати з Україною переговори щодо членства та виділити 50 мільярдів євро в бюджеті ЄС на 2024-2027 роки для створення так званого Українського фонду, що дозволить надати України фінансову стабільність в умовах війни і допоможе у відновленні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-