Австрія не блокує відкриття перемовин з Україною, а відстоює позицію інших країн - Стефанішина

Австрія не блокує відкриття перемовин з Україною, а відстоює позицію інших країн - Стефанішина

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина отримала запевнення від австрійської колеги, що Австрія не стоїть на позиції блокування відкриття перемовин про вступ до ЄС з Україною, а радше відстоює інші держави.

Про це Стефанішина заявила в ефірі національного телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

“Учора я мала можливість переговорити з австрійською міністеркою з європейських справ, яка відповідає за всі ці питання, і чітко маю підтвердження, що саме блокування рішення про відкриття перемовин для України і Молдови не є позицією Австрії, а радше це є відстоюванням позиції щодо інших країн, які є предметом зацікавленості саме Австрії”, – сказала віцепремʼєр.

Стефанішина зауважила, що для неї несподіванкою була публічна заява Австрії, але Україна, за її словами, кілька місяців працює з нею. Урядовиця також відзначила, що для Австрії принциповим є відкриття перемовин з трьома країнами, чого і стосувалася ця заява держави.

Крім того, Стефанішина поінформувала, що є питання стосовно того, що Україна дуже швидко рухається за всіма процедурами, повʼязаними з членством, і є бажання вирівняти наш рух з іншими країнами розширення; але є і багато питань, які не стосуються України, але через можливість заветувати рішення Угорщина, за словами віцепремʼєрки, намагається їх вирішити.

Читайте також: Австрійські євродепутати зайняли скептичну позицію щодо початку переговорів про вступ України в ЄС

Як повідомлялося, у вівторок федеральний канцлер Карл Негаммер заявив, що Австрія не погодиться на початок переговорів з Україною про вступ до ЄС за нинішніх умов.

14 грудня Єврорада має розглянути питання про початок переговорів про вступ України до ЄС.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 11 грудня заявив, що глави МЗС країн ЄС продемонстрували безпрецедентний рівень підтримки відкриттю переговорів про членство України в ЄС, однак рішення ще не ухвалене.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-