Мішель перед самітом ЄС закликав лідерів країн виконати зобов’язання перед Україною

Мішель перед самітом ЄС закликав лідерів країн виконати зобов’язання перед Україною

Укрінформ
Президент Європейської Ради Шарль Мішель перед самітом 14-15 грудня у Брюсселі закликав лідерів ЄС виконати зобов’язання стосовно України.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у листі-запрошенні, яке главам держав та урядів країн ЄС направив Мішель. 

За його словами, 24 лютого 2022 року стало переломним моментом в історії Європи, і з моменту початку війни на континенті ЄС ухвалив кілька безпрецедентних рішень на підтримку України та паралельно про зміцнення суверенітету Європи. 

Мішель наголосив, що через 21 місяць «ми знову зіштовхуємося з необхідністю приймати сміливі рішення». Вони, за його словами, вимагають колективної сили та рішучості, а також сміливості, щоб зробити правильний вибір.

Читайте також: Рада ЄС перед самітом відзначила прогрес України на шляху до членства в ЄС

«Ми повинні надавати Україні постійну і стійку політичну, фінансову та військову підтримку і, зокрема, домовитися про надання 50 мільярдів євро для її довгострокової стабільності. Ми також маємо погодитися на відкриття переговорів про вступ з Україною, тим самим давши їй необхідний сигнал і наблизивши її до нашої європейської родини», – зауважив Мішель.

Також він додав, що ЄС потрібно прийняти важливі рішення щодо інших кандидатів на членство, паралельно працюючи над тим, щоб зробити Євросоюз придатним для майбутнього та прийняти нових членів.

Мішель повідомив, що події на Близькому Сході також будуть важливим пунктом порядку денного саміту.

«Попереду нас чекає важлива Європейська Рада. Зараз час для прийняття рішень. Я закликаю вас усіх прийти з духом компромісу, почуттям колективної відповідальності, з інтересами та цінностями Союзу на першому плані», – закликав глава Євроради.

Читайте також: Зеленський: Якщо на саміті ЄС не буде рішення щодо України - значить Путін наклав на нього вето

Як повідомляв Укрінформ, 14-15 грудня в Брюсселі відбудеться зустріч глав держав та урядів країн ЄС, де розглядатимуться питання, що мають для України історичну вагу. Зокрема, йдеться про рішення ЄС розпочати з Україною переговори щодо членства та виділити 50 мільярдів євро в бюджеті ЄС на 2024-2027 роки для створення так званого Українського фонду, що дозволить надати України фінансову стабільність в умовах війни та допоможе у відновленні.

Фото: MTI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-