Зеленський: Орбан не має жодної причини блокувати членство України в ЄС

Зеленський: Орбан не має жодної причини блокувати членство України в ЄС

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що в Угорщини немає причин для блокування початку переговорів про вступ України до Євросоюзу.

Про це він сказав на спільній пресконференції в Осло з лідерами Норвегії, Швеції, Фінляндії, Данії та Ісландії за підсумками саміту Україна – Північна Європа, коментуючи свою розмову з главою угорського уряду під час інавгурації Президента Аргентини, передає кореспондент Укрінформу.

«Я був прямим. І прямо дав йому інформацію. Він не має жодної причини блокувати українське членство у ЄС. І я попросив його назвати хочу б одну причину. Не три, не п’ять, не десять - дай мені одну причину. І я чекаю відповіді», - заявив Зеленський.

Він зазначив, що зустріч з угорським Прем’єр-міністром не була спланованою, це був просто діалог.

Водночас Президент вважає за доцільне організувати конструктивну зустріч на рівні керівництва двох держав.

Читайте також: Опір Угорщини загрожує перенесенням переговорів щодо вступу України в ЄС - Euractiv

«Ми маємо спільні кордони, ми сусіди, і нам потрібно розмовляти. Одна із дуже важливих тем, які порушував із ним (Орбаном – ред.), стосувалася саме того, що нам потрібно розмовляти, потрібно вирішувати проблеми. Але я не бачу глобальної проблеми у наших відносинах. Саме тому нам просто потрібно зустрітися. Я показував йому своє позитивне ставлення до цієї ідеї», - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 10 грудня провів розмову з Віктором Орбаном під час церемонії інавгурації Президента Аргентини Хав’єра Мілея.

Читайте також: Європарламент закликає країни ЄС розпочати переговори про членство з Україною

14-15 грудня в Брюсселі відбудеться зустріч глав держав та урядів країн Євросоюзу, які мають на вищому рівні розглянути стратегічне рішення щодо початку переговорів з Україною та Молдовою щодо членства в ЄС.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у листі до президента Європейської ради Шарля Мішеля закликав не виносити на порядок денний саміту ЄС рішення щодо макрофінансової допомоги Україні та переговорів про її вступ до Євроспільноти.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-