Зеленський запевняє, що отримав у США позитивний сигнал про підтримку України

Зеленський запевняє, що отримав у США позитивний сигнал про підтримку України

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський запевняє, що отримав у США позитивний сигнал щодо підтримки України.

Про це він сказав на спільній пресконференції в Осло з лідерами Норвегії, Швеції, Фінляндії, Данії та Ісландії за підсумками саміту Україна – Північна Європа, відповідаючи на запитання, чи його візит до Америки не приніс бажаного результату стосовно виділення коштів на оборону для України, передає Укрінформ.

«Навпаки, у ході зустрічей у США з конгресменами і сенаторами, Президентом і лідерами обох партій я отримав позитивний сигнал щодо підтримки України США. Є вплив щодо термінів надання такої допомоги, що зумовлено внутрішньополітичною ситуацією, безумовно, він є. Але впевненість у всіх є», - зазначив Президент. 

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський прибув до Норвегії після візиту до США.

Читайте також: Візит Зеленського до США: Контекст, очікування й підсумки

Там Зеленський мав зустрічі з військовим та політичним керівництвом держави. Серед тем зустрічей було продовження американської допомоги для України. Поки американські політики не ухвалили відповідне рішення на довгострокову перспективу, Президент США Джо Байден оголосив про виділення військової допомоги для України на 200 млн дол.

Разом із лідерами Норвегії, Данії, Ісландії, Фінляндії та Швеції Президент України обговорив на саміті Україна – Північна Європа в Осло посилення оборонної, політичної та економічної співпраці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-