Входження до ЄС стане остаточною перемогою для України - Урсула фон дер Ляєн

Входження до ЄС стане остаточною перемогою для України - Урсула фон дер Ляєн

Укрінформ
Україна успішно просувається шляхом європейської інтеграції та веде жорстоку боротьбу за власну свободу, а також за спільні європейські цінності, тож членство України в Європейському Союзі означатиме остаточну перемогу її народу.

Про це сьогодні у Страсбурзі під час виступу на пленарному засіданні Європейського парламенту, присвяченому підготовці до Європейської ради 14-15 грудня, заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна бореться не лише проти загарбника, але й за Європу. І приєднання до нашої європейської родини стане остаточною перемогою для України. І у цьому ми маємо відіграти вирішальну роль», - наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Вона нагадала, що рівно два роки тому саме у Страсбурзі Європарламент вперше обговорював концентрацію російських військ біля кордонів України. За її словами, Путін спричинив цей величезний біль ні в чому не винним українцям, і картинки того, як люди ховалися у метро, або мішки з тілами жертв Бучі назавжди закарбовані у пам'яті. Путін також спричинив біль європейцям своїм енергетичним шантажем.

«Але разом із цим болем ми також маємо пам’ятати світло, що було продемонстровано протягом цих темних днів. Мужність українського спротиву. Радість тих, хто був звільнений від російської окупації. Солідарність усього континенту, який постав на боці України. Це світло приніс, перш за все, народ України, але також Європа, яка була рішучою та об’єднаною. Українці вистояли також завдяки європейцям, які відкрили для них свої серця й домівки, а також завдяки фінансовій та військовій допомозі Європейського Союзу й непохитній підтримці Європейського парламенту, що надало українцям сили для боротьби дозволило зберегти надію», - сказала президент Єврокомісії.

Читайте також: Війна РФ проти України надає стратегічний пріоритет розширенню Євросоюзу - висновки Ради ЄС

Вона зауважила, що коли Росія вдерлася до України, багато хто думав, що Київ паде протягом днів. Але Україна вибила Росію з половини територій, які були захоплені. На морі Україна відштовхнула російський флот та відкрила морський коридор для доставки зерна для світу. У повітрі Україна демонструє вражаючу ефективність, збиваючи російські ракети та дрони. На суходолі Україна завдає масованих втрат Росії, десятки тисяч російських загарбників гинуть або отримують каліцтва.

«Поза полем бою Фінляндія стала членом НАТО, Швеція стане невдовзі. Україна на шляху до членства в ЄС. Кремль позбавив сам себе доступу до західної економіки та до нашої інноваційної системи, і потрапив у залежність від Китаю. Тож Путін не лише не досяг своїх стратегічних цілей, він також наклав драматичну ціну на власну країну», - зауважила Урсула фон дер Ляєн.

Як повідомлялося, 14 грудня в Брюсселі розпочнеться дводенна зустріч глав держав та урядів країн ЄС, які мають розглянути питання, що мають для України історичну вагу. Зокрема, йдеться про рішення ЄС розпочати з Україною переговори щодо членства, та виділити 50 мільярдів євро в бюджеті ЄС на 2024-2027 роки для створення так званого Українського фонду, що дозволить надати України фінансову стабільність в умовах війни та допоможе у відновленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-