Україна в ООН: Росія завжди прагнула нести смерть іншим народам

Україна в ООН: Росія завжди прагнула нести смерть іншим народам

Укрінформ
Радник Постійного представництва України при ООН Сергій Дворник переконаний, що Росія завжди прагнула нести смерть і руйнування іншим народам.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це український дипломат заявив на засіданні Ради Безпеки ООН.

“Нести смерть і руйнування іншим народам ніколи не було для Росії чимось надзвичайним. Навпаки, це чи не єдине, до чого Росія завжди прагнула”, - сказав він.

Дипломат піддав критиці російську делегацію, яка ініціювала скликання Ради Безпеки ООН через постачання Україні озброєнь іншими державами. “Зброя у руках військових, які захищають свої домівки та близьких від безжального вторгнення, ніколи не повинна розглядатися як фактор небезпеки чи загострення”, - наголосив Дворник.

Він звернув увагу, що “з точки зору Москви, російські підрозділи будуть здатні просунутися (в Україні - ред.) лише за умови постійного відряджання Росією гарматного м’яса у самовбивчі атаки вздовж всього фронту, а також у разі вичерпання в України озброєння”.

Читайте також: ЗСУ знищуватимуть аеропорти, зброю та військових РФ до повної деокупації - Україна в РБ ООН

“Ми продовжимо використовувати своє право на самозахист, суворо дотримуючись статті 52 Статуту ООН, поки російські війська залишатимуться на території моєї країни, поки вони продовжуватимуть вбивати українців й тероризувати мою країну ударами ракет і дронів”, - підсумував радник Постійного представництва України при ООН.

Як повідомляв Укрінформ Росія скликала в понеділок засідання Ради Безпеки ООН для обговорення військової допомоги, яку надають Україні інші держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-