Закарпатські словаки й угорці просять Мішеля, Фіцо та Орбана сприяти вступу України в ЄС

Закарпатські словаки й угорці просять Мішеля, Фіцо та Орбана сприяти вступу України в ЄС

Укрінформ
Представники словацької національної спільноти Закарпаття опублікували відкрите звернення до голови Європейської ради Шарля Мішеля та прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Закарпатська ОВА у Телеграмі.

«Представники словацької національної спільноти Закарпаття опублікували відкрите звернення до голови Європейської ради Шарля Мішеля та прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Підтримка початку переговорів про вступ до ЄС висока, та рішення ще не ухвалене - Кулеба

Як зазначається, вони звернулися з проханням підтримати рішення щодо відкриття переговорів про членство України в ЄС під час засідання Євроради, яке відбудеться 14-15 грудня 2023 року.

Також представники словацької національної спільноти Закарпаття наполегливо закликають усіх лідерів держав-членів Європейського Союзу продовжувати підтримувати Україну на шляху євроінтеграції.

Читайте також: Кулеба й Сійярто годину говорили про відкриття переговорів України та ЄС

Звернення опублікували голова громадської організації «Закарпатське обласне культурно-просвітнє товариство словацьких жінок «Довіра» Яна Дудаш–Рижак та керівник ГО «Товариство словацької інтелігенції Закарпаття» Ернест Горват.

Також звернення до голови Європейської ради Шарля Мішеля і прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з проханням підтримати початок переговорів про вступ України в ЄС оприлюднили лідери угорських громад Закарпаття, повідомляє Європейська правда.

"Ми, представники угорської національної спільноти Закарпаття, звертаємося до Вас з великою надією та проханням щодо підтримки рішення щодо відкриття переговорів про членство України в Європейському Союзі, запланованого на 14-15 грудня 2023 року", – йдеться у зверненні.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті керівників дипломатичних місій країн-членів ЄС ознайомили з етнічним складом області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-