Німецькі «Зелені» вимагають збільшення підтримки України

Німецькі «Зелені» вимагають збільшення підтримки України

Укрінформ
Німеччина не має права зменшувати підтримку України в цій складній ситуації, адже на кону стоїть надто багато для всієї Європи.

Про це заявила 11 грудня лідер німецької партії «Зелених» Рікарда Ланге після наради керівництва політсили, присвяченій обговоренню проєкту державного бюджету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Саме в цей момент надзвичайно важливо, щоби Німеччина чітко заявила: ми будемо продовжувати підтримувати Україну фінансами та працювати над розширенням цієї підтримки.

Російська війна стосується безпеки всієї Європи. Стояти на боці України, підтримувати її – військово, гуманітарно, а також фінансово – відповідає нашим власним інтересам», - сказала політикиня.

Читайте також: Україна може розраховувати на підтримку Німеччини - Шольц

Вона зазначила, що ми живемо в часи, коли глобально знову вибудовується конкуренція між системами, і йдеться про те, яке місце будуть посідати в новому миропорядку демократії, як буде виглядати майбутня безпекова архітектура.

Ланге нагадала, що минула ніч не стала винятком і Росія ракетами та дронами цілила в цивільні об’єкти в Києві, завдавши руйнувань та поранивши кількох людей. Попри всю масовану російську дезінформацію, армія РФ всупереч міжнародному праву постійно несе війну в населені пункти України та цілком свідомо атакує цивільних, підкреслила політикиня. За її словами, українці не можуть почуватися в безпеці та жити мирним життям навіть, перебуваючи далеко від лінії фронту.

«Замороження» конфлікту по лінії фронту зовсім не є задовільним прогнозом, адже воно означає, що українські міста роками будуть зазнавати бомбардувань, а цивільних будуть вбивати.

Читайте також: Німецька дипломатія підтвердила подвоєння допомоги Україні

«Саме цього хоче Путін та спалює заради цього ціле покоління російських чоловіків. Ми повинні зробити все, щоби Україна могла звільнитися з цього пату», - заявила лідерка німецької екологічної партії. Заради цього, нагадала вона, Німеччина постійно веде консультації зі союзниками в НАТО та партнерами в ЄС. Особливо важливо це зараз, коли США зменшують свою підтримку, коли ЄС запекло дискутує, яку він може та хоче надати допомогу в майбутньому, а в Німеччині досі тривають суперечки щодо бюджету на наступний рік, додала Ланге.

Вона визнала, що обговорення головного фінансового документа ФРН ще не завершені, при цьому висловила впевненість, що партії правлячої коаліції, до яких належать і «Зелені», досягнуть консенсусу в інтересах держави.

Бундестаг має голосувати за бюджет 14 грудня. Перед викликом мільярдних «дірок» у фінансових надходження партії урядової коаліції продовжують непрості переговори, але поки не змогли досягти порозуміння. Пройшло вже кілька зустрічей представників керівних органів партій, які входять в правлячу коаліцію, канцлера Олафа Шольца (СДПН), віцеканцлера, міністра економіки Роберта Габека і міністра фінансів Крістана Лінднера, чергова запланована на 11 грудня. Дехто називає бюджетну епопею урядовою кризою і навіть пророкує розпад правлячої коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-