Зеленський і фон дер Ляєн скоординували позиції перед засіданням Європейської ради

Зеленський і фон дер Ляєн скоординували позиції перед засіданням Європейської ради

Укрінформ
Володимир Зеленський провів з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн телефонну розмову, під час якої сторони скоординували позиції перед засіданням Європейської ради.

Про це Президент України повідомляє в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Підтримую постійний контакт із президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. У телефонній розмові скоординували наші позиції перед засіданням Європейської ради. Дякую за високу оцінку нашої роботи з виконання всіх рекомендацій Єврокомісії. Розраховуємо на позитивне рішення щодо виділення €50 млрд та початку переговорів про вступ України до ЄС", - написав Зеленський.

Він наголосив, що Європа має рішуче захищати свої цінності та свою єдність. Глава держави переконаний, що в цьому Україна може розраховувати на підтримку з боку президентки Єврокомісії.

Читайте також: Послідовна допомога Україні є стратегічною відповідальністю для ЄС - Урсула фон дер Ляєн

Як повідомлялося, в грудні у Брюсселі відбудеться зустріч Європейської ради, на якій лідери країн Євросоюзу мають ухвалити рішення щодо створення так званого Українського фонду в рамках багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки обсягом 50 мільярдів євро. Ще одним важливим результатом саміту може стати рішення ЄС розпочати переговори щодо членства з Україною й Молдовою.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-