Україна в ОБСЄ: Лавров у Скоп'є погрожував Молдові, як раніше нам у Стокгольмі

Україна в ОБСЄ: Лавров у Скоп'є погрожував Молдові, як раніше нам у Стокгольмі

Укрінформ
Останні заяви Росії на засіданні Ради міністрів ОБСЄ з погрозами Молдові та продовження ведення нею агресивної війни проти України засвідчують нагальність ізоляції РФ у рамках ОБСЄ.

Як передає Укрінформ, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час чергового засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер.

"На жаль, для російського міністра стало поганою традицією зловживати Міністерським засіданням ОБСЄ для погроз державам-учасницям ОБСЄ. У Стокгольмі це була Україна, а цього разу в Скоп'є – Молдова, яку Лавров попередив як "наступну жертву". Хто стане наступним? Така поведінка є абсолютно неприйнятною", - заявив Цимбалюк.

Він додав, що ОБСЄ має "мобілізувати всі свої превентивні зусилля".

Читайте також: ОБСЄ: вижити не можна померти

"Адже меседжі, озвучені в Скоп'є, красномовно свідчать про те, що наступного року Росія продовжить зосереджуватися на веденні війни проти України та підриві ОБСЄ через зловживання правилом консенсусу. Таким чином, ми повинні зосередити наші спільні зусилля на тому, як врятувати Європу від Росії та ізолювати її в рамках ОБСЄ", - наголосив український посол.

За його словами, "поки Москва намагається затягнути нас у пастку нескінченних переговорів, консультацій та дискусій, нам треба пам'ятати про людей, які не мають доступу до базових послуг в умовах російської окупації, таких як охорона здоров'я, якщо у них немає російського паспорта, але також дітей в окупації, які піддаються військовій індоктринації з боку Росії".

Очільник української місії також вказав на збільшення військового бюджету РФ на фінансування війни проти України на 40% у 2024 році.

"Очевидно, що Путін не зацікавлений у мирі. Він вважає, що має достатньо ресурсів, щоб відновити свою армію для нового наступу, розколоти нашу єдність і підірвати внутрішню стабільність в Україні. Ми маємо відповідно планувати нашу протидію, щоб закінчити цю війну справедливим миром на основі української Формули миру", - заявив Цимбалюк.

Читайте також: В ОБСЄ 45 країн заявили про необхідність покарання РФ за воєнні злочини в Україні

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров під час засідання Ради міністрів у Скоп’є заявив, що Молдова може стати "наступною жертвою розв'язаної Заходом гібридної війни проти Росії".

У МЗС Молдови відреагували на це, назвавши слова Лаврова "частиною ворожих дій, які Росія здійснює проти країни протягом останніх 30 років".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-