Глава МЗС Нідерландів назвала вражаючим візит до України

Глава МЗС Нідерландів назвала вражаючим візит до України

Фото
Укрінформ
Міністерка закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот наголосила, що Україна й надалі може розраховувати на військову, фінансову та гуманітарну підтримку.

Як повідомляє Укрінформ, про це вона написала у соцмережі Х.

“Вражаючий візит до України, де люди готуються до другої зими воєнного часу. Я наголосила моєму колезі Дмитро Кулебі, що Україна й надалі може розраховувати на нашу підтримку: військову, фінансову та гуманітарну”, - написала вона.

Вона зазначила, що вкрай важливо, аби продовжувати підтримувати українців у боротьбі з Росією  “не лише заради їхньої власної свободи, а й заради нашої безпеки. Нідерланди також віддані забезпеченню справедливості щодо громадян України, які стали жертвами війни”.

За словами очільниці МЗС, Нідерланди нададуть Україні €17 млн на відновлення справедливості для жертв воєнних злочинів. Частина коштів піде на зміцнення судової системи України.

Читайте також: Відкриття переговорів про вступ України підтримує абсолютна більшість країн ЄС - Кулеба

Раніше Нідерланди виділили €9 млн на спроможності для Офісу генерального прокурора та судової влади України.

Ганке Брюїнс Слот додала, що додатково буде виділено €8 млн для Європейської консультативної місії, спрямованої на розбудову потужностей в визволених регіонах України. За її словами, ця допомога посилить підрозділи поліції та відновить верховенство права на цих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-