Відкриття переговорів про вступ України підтримує абсолютна більшість країн ЄС - Кулеба

Відкриття переговорів про вступ України підтримує абсолютна більшість країн ЄС - Кулеба

Укрінформ
В Європейському Союзі є абсолютна більшість, яка підтримує відкриття переговорів про членство з Україною.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільному з главою МЗС Нідерландів Ганкою Брюїнс Слот брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Очільник української дипломатії поінформував, що однією з тем зустрічі з главою МЗС Нідерландів було засідання Європейської Ради наступного тижня.

“Ви всі перебуваєте в інформаційному просторі і бачите напругу, яку створює Угорщина довкола цього питання. Головне, що українці мають розуміти: перше, над кожним результатом треба багато працювати, ніщо не дається просто так; друге, в Європейському Союзі є абсолютна більшість, яка підтримує відкриття переговорів про членство з Україною”, – наголосив міністр.

Кулеба додав, що отримав запевнення від своєї колеги, що Нідерланди будуть підтримувати так само це рішення і лобіювати його ухвалення під час засідання Європейської Ради.

Читайте також: Країни G7+ та Україна започаткували Партнерство у сфері чистої енергії

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія 8 листопада рекомендувала Єврораді відкрити переговори про вступ України і Молдови до ЄС. Також вона рекомендувала за певних умов відкрити переговори з Боснією і Герцеговиною та надати статус країни-кандидата для Грузії.

14 грудня Європейська рада має розглянути питання про початок переговорів про вступ України до ЄС.

Президент Володимир Зеленський очікує, що ЄС виконає обіцянку про початок переговорів про євроінтеграцію України у відповідь на повне виконання державою усіх рекомендацій Єврокомісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-