Прогрес України на шляху до ЄС є стратегічним інтересом Франції - Стефанішина в Парижі

Прогрес України на шляху до ЄС є стратегічним інтересом Франції - Стефанішина в Парижі

Фото
Укрінформ
Віцепремʼєр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що влада Франції підтвердила непохитну підтримку України на шляху до ЄС.

Про це вона розповіла у Парижі після низки зустрічей з французькими урядовцями, з якими координувала позиції перед грудневим самітом Європейської Ради, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми виконали свою домашню роботу, і ми показали результати, які не залишають простору для маніпуляцій навіть деяким сусіднім з Україною країнам. Більше того, французькі колеги підтвердили, що питання України - це зараз переважно предмет внутрішньої дискусії між державами-членами, а не того, що є ще якісь додаткові очікування від нас», - заявила Ольга Стефанішина після зустрічі з державним секретарем у європейських справах міністерства Європи та закордонних справ Франції Лоранс Бун.

За її словами, у французів є розуміння всіх кроків, які зробила Україна, і вони готові докласти зусиль аби потрібні нашій державі рішення у грудні відбулися.

«Прогрес України є стратегічним інтересом Франції, яка є лідером загального дискурсу про майбутнє Європи та про реформу ЄС», - наголосила Стефанішина.

Вона також поінформувала Лоранс Бун про додаткові кроки, які Україна зробить на посилення рішень Європейської Ради. Зокрема, на пленарній сесії цього тижня Верховна Рада збирається ухвалити законопроєкт про нацменшини. Це урядовий документ, який передбачає спеціальні зміни до вже ухвалених раніше рамкових законів.

Читайте також: Євросоюзу треба уникнути чергової «втоми від розширення» - Стефанішина у Відні

Нагадаємо, цього місяця у Брюсселі відбудеться зустріч Європейської Ради, яка буде історично важливою для України. Результатом саміту може стати рішення розпочати переговори з Україною й Молдовою щодо членства в ЄС. Також лідери країн Євросоюзу мають ухвалити рішення щодо створення так званого Українського фонду в рамках багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки в обсязі 50 мільярдів євро.

Фото надані пресслужбою Ольги Стефанішиної

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-