Україна почала консультації з ЄС щодо безпекових гарантій

Україна почала консультації з ЄС щодо безпекових гарантій

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква розпочав перший раунд консультацій із заступником генерального секретаря Європейської служби зовнішньої діяльності з питань миру, безпеки та оборони Шарлем Фрізом щодо колективних безпекових гарантій ЄС.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ.

Як зазначається, консультації відбулися у розвиток Спільної декларації G7 про підтримку України від 12 липня 2023 року.

«Майбутнє членство України в ЄС саме по собі є потужною гарантією безпеки для нашої держави та європейської спільноти загалом. Ми надзвичайно цінуємо, що вже на цьому етапі обговорюємо конкретні кроки для зміцнення нашої спільної безпеки та посилення стійкості України», – сказав Жовква під час зустрічі.

Під час консультацій сторони обмінялися баченням підходів до майбутніх безпекових гарантій ЄС з акцентом на безпеково-оборонному сегменті.

Заступник керівника ОП відзначив вагомий внесок Євросоюзу у зміцнення безпеки та обороноздатності нашої держави, зокрема шляхом підтримки Збройних Сил України через Європейський фонд миру та діяльність місії ЄС із військової допомоги Україні.

Читайте також: Франція планує завершити переговори про гарантії безпеки для України до кінця року

Крім того, Жовква передав Фрізу від імені Президента України державну нагороду – орден «За заслуги» ІІІ ступеня, яким його відзначено за вагомий внесок у зміцнення й підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Як повідомляв Укрінформ, 12 липня на полях саміту НАТО у Вільнюсі лідери країн G7 погодили Спільну декларацію про підтримку України. У документі йшлося, зокрема, про роботу над конкретними двосторонніми довгостроковими зобов'язаннями та домовленостями у сфері безпеки.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-