Росії не вдасться зруйнувати ОБСЄ зсередини - британський міністр

Росії не вдасться зруйнувати ОБСЄ зсередини - британський міністр

Укрінформ
Велика Британія продовжуватиме надавати економічну, військову, гуманітарну та дипломатичну підтримку України для забезпечення її перемоги у відбитті російської агресії.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив державний міністр (міністр збройних сил) при Міністерстві оборони Великої Британії Джеймс Гіппі під час виступу на пленарній сесії Ради міністрів ОБСЄ у Скоп’є.

"Україна бореться не лише за свою свободу, але й за право всіх народів робити суверенний вибір, вільний від примусу. Збереження успіху України потребує збереження нашої підтримки. Велика Британія продовжуватиме надавати економічну, військову, гуманітарну та дипломатичну підтримку для забезпечення перемоги України", - заявив він.

Міністр додав, що Британія хоче, щоб Україна отримала стійкий мир, "на який заслуговує її народ і якого потребує європейський континент".

Читайте також: Швеція закликала Білорусь припинити підтримку війни Росії проти України

"Принципи ОБСЄ щодо суверенітету, територіальної цілісності та незастосування сили мають бути основою миру на європейському континенті. Але Росія розтоптала ці принципи з руйнівними наслідками", - сказав Гіппі.

Він також вказав на те, що не повинно бути жодних вагань у притягненні Росії до відповідальності за її дії, що суперечать принципам і зобов'язанням ОБСЄ.

Також британський міністр закликав Росію до негайного звільнення незаконно утримуваних українців-співробітників СММ ОБСЄ.

Крім того, на його переконання, Росії не вдасться зруйнувати ОБСЄ зсередини. "ОБСЄ була створена в розпал холодної війни. Відтоді вона користується повною підтримкою Великої Британії. Росія зазнає поразки у своїй незаконній війні. І зазнає невдачі в своїх спробах підірвати цю організацію", - наголосив Гіппі.

Читайте також: Росія не змогла і не зможе перемогти Україну – Фінляндія в ОБСЄ

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 30 листопада, у місті Скоп'є розпочалося дводенне щорічне засідання Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Очікується, що в центрі уваги виступів глав зовнішньополітичних відомств країн ОБСЄ буде агресивна війна РФ проти України.

Фото: OSCE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-