Швеція закликала Білорусь припинити підтримку війни Росії проти України

Швеція закликала Білорусь припинити підтримку війни Росії проти України

Укрінформ
Швеція закликає Росію негайно припинити свою агресивну війну проти України, а Білорусь – припинити підтримувати російську агресію.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ Швеції Тобіас Біллстрьом під час виступу на пленарній сесії Ради міністрів ОБСЄ у четвер у Скоп’є.

"Ми повторюємо нашу вимогу до Росії припинити агресію, повністю і беззастережно вивести всі свої війська і військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Ми також закликаємо Білорусь припинити допомогу та сприяння Росії в її агресії", - заявив він.

Глава МЗС Швеції наголосив, що "невиправдана і неспровокована агресивна війна Росії проти України є грубим порушенням міжнародного права і суперечить принципам і зобов'язанням, під якими ми всі підписалися".

"Україна бореться не лише за власну свободу, але й за безпеку та цінності Європи. Наша підтримка України має вирішальне значення", - підкреслив Біллстрьом.

Він також підкреслив, що Росія буде притягнута до відповідальності "за всі злочини, скоєні в Україні та проти неї, в тому числі за злочин агресії".

Читайте також: Росія не змогла і не зможе перемогти Україну – Фінляндія в ОБСЄ

Як повідомляв Укрінформ, у четвер у місті Скоп'є розпочалося дводенне щорічне засідання Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Очікується, що в центрі уваги виступів глав зовнішньополітичних відомств країн ОБСЄ буде агресивна війна РФ проти України.

Фото: ОБСЄ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-