Глава МЗС Латвії: Українські військові знають, що робити, а ми надаватимемо їм усе необхідне

Глава МЗС Латвії: Українські військові знають, що робити, а ми надаватимемо їм усе необхідне

Укрінформ
Міністр закордонних справ Латвії Кріш'яніс Каріньш заявив, що країни-партнери продовжуватимуть надавати Україні військову допомогу для звільнення країни, а українські військові знають, що робити.

Про це глава МЗС Латвії сказав у інтерв'ю РБК-Україна, передає Укрінформ.

Дипломат зазначив, що питання оперативної ситуації на лінії фронту мають коментувати військові, а він як політик, а також уряд Латвії та інших європейських країн повністю підтримують український уряд і продовжуватимуть це робити.

«Мене не хвилює, чи пройдено сьогодні кілометр у той чи інший бік (йдеться про коливання лінії фронту - ред.). Це факт війни, а війна має різні цикли. Є погода, є лінії постачання, є випадковості, всілякі проблеми. Тому я не дивлюся на те, що відбувається саме сьогодні», - зауважив Каріньш.

Він акцентував, що Україна вже повернула собі половину всієї території, яку завоювала Росія, і завдала неймовірної шкоди російським військовим об'єктам, не кажучи вже про людські втрати.

У цьому контексті глава МЗС Латвії зауважив, що президент Зеленський, на відміну від президента Путіна, дбає про життя українських солдатів, які . зупиняють та відбиваються від нападників.

«Зима настає, дні стають темнішими. Можливо, деяким людям життя видається гіршим. Але це мене не турбує. Я переконаний, що українські військові знають, що робити. А ми продовжуватимемо надавати інструменти, необхідні генералам, лейтенантам, сержантам та солдатам для виконання завдань, які їм необхідно виконати для звільнення своєї країни», - запевнив дипломат.

Читайте також: Блінкен і Кулеба обговорили підготовку до конференції оборонних індустрій України і США

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив за підсумками Ради Україна-НАТО, що союзники по Альянсу підтримали заклик України до створення єдиного трансатлантичного комплексу оборонної промисловості, який міг би задовольнити потреби України у поставках зброї й боєприпасів, та відповісти на потреби країн Альянсу, жодна з яких не спроможна виконати ці завдання самотужки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-