Зеленський поговорив з фон дер Ляєн - скоординували позиції перед засіданням Євроради

Зеленський поговорив з фон дер Ляєн - скоординували позиції перед засіданням Євроради

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Про це повідомила пресслужба Офісу Президента, передає Укрінформ. 

“Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн”, - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що глава держави подякував за позитивну оцінку виконання Україною рекомендацій Єврокомісії. Наша країна продовжить реалізовувати всі взяті на себе зобов’язання, зокрема щодо прав національних меншин і зміцнення антикорупційних інституцій, запевнив Зеленський.

Президент України поінформував про ухвалені в першому читанні законопроєкти, спрямовані на подальше посилення антикорупційної інфраструктури.

В ОП поінформували, що глава держави наголосив на важливості збереження єдності Європейського Союзу перед грудневим засіданням Європейської ради.

Він зазначив, що схвалення багаторічної програми допомоги обсягом 50 млрд євро буде найкращим сигналом сталої підтримки України з боку Євросоюзу, а рішення про початок переговорів щодо членства України в ЄС стане потужною мотивацією для українців, які майже два роки продовжують боротьбу за свою свободу та спільні демократичні цінності, акцентував Глава держави.

Читайте також: Президент Європейської ради оптимістичний щодо майбутніх рішень ЄС по Україні

Як повідомлялося, в грудні у Брюсселі відбудеться зустріч Європейської Ради, яка буде історично важливою для України. Зокрема, лідери країн Євросоюзу прийматимуть рішення щодо створення так званого Українського фонду в рамках багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки в обсязі 50 мільярдів євро. Ще одним важливим результатом саміту може стати рішення ЄС розпочати переговори з Україною й Молдовою щодо членства в Євросоюзі. 

За підсумками саміту у місті Сент-Джон ЄС і Канада прийняли спільну декларацію, в якій висловили намір спільно підтримувати Україну та працювати над досягненням тривалого й справедливого миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-