Президент Європейської ради оптимістичний щодо майбутніх рішень ЄС по Україні

Президент Європейської ради оптимістичний щодо майбутніх рішень ЄС по Україні

Укрінформ
Президент Європейської ради Шарль Мішель є оптимістичним щодо рішень країн-членів ЄС стосовно України, які будуть розглянуті на вищому рівні у Брюсселі вже за кілька тижнів, та підтверджує рішучість у застосуванні нових санкцій проти Росії. 

Як передає Укрінформ, про це Шарль Мішель заявив під час пресконференції за підсумками саміту ЄС-Канада, що відбувся у канадському місті Сент-Джон, повідомляється на сайті євроінституції. 

«Ми підтримуємо й будемо підтримувати Україну так довго, як це буде необхідним. Зі сторони ЄС ми вже надали 83 мільярди євро для підтримки України у різних сферах - фінансово та у військовому вимірі, - і ми готові зробити більше. Наступними тижнями ми прийматимемо додаткові рішення, і я є оптимістичним у цьому сенсі, разом з нашими країнами-членами», - заявив Мішель.

Він зауважив, що майбутня зустріч лідерів країн ЄС також надасть можливість обговорити подальші санкції проти Росії. З одного боку, це стосуватиметься зусиль із упередження обминання обмежувальних заходів ЄС, а з іншого – будуть визначені сектори російської економіки, проти яких мають бути застосовані додаткові обмеження, в координації з міжнародними партнерами ЄС, що є близькими за переконаннями.

Читайте також: Зеленський очікує, що ЄС виконає обіцянку про початок переговорів

Як повідомлялося, в грудні у Брюсселі відбудеться зустріч Європейської Ради, яка буде історично важливою для України. Зокрема, лідери країн Євросоюзу прийматимуть рішення щодо створення так званого Українського фонду в рамках багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки в обсязі 50 мільярдів євро. Ще одним важливим результатом саміту може стати рішення ЄС розпочати переговори з Україною й Молдовою щодо членства в Євросоюзі. 

За підсумками саміту у місті Сент-Джон ЄС і Канада прийняли спільну декларацію, в якій висловили намір спільно підтримувати Україну та працювати над досягненням тривалого й справедливого миру.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-