Президенти Франції та Південної Кореї обговорили довгострокову підтримку України

Президенти Франції та Південної Кореї обговорили довгострокову підтримку України

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон і президента Республіки Корея Юн Сок Йоль під час робочого сніданку в Єлисейському палаці наголосили на важливості довгострокової підтримки України.

Про це йдеться в заяві пресслужби французького лідера, текст якої має у своєму розпорядженні Укрінформ.

«Глави двох держав обмінялися думками щодо основних міжнародних криз, зокрема агресивної війни Росії в Україні та дій Північної Кореї. Сторони погодилися з важливістю довгострокової підтримки Києва та рішуче засудили будь-які поставки північнокорейської військової техніки до Росії», - йдеться у пресрелізі.

Лідери Франції та Південної Кореї також засудили продовження ядерної та балістичної програм КНДР.

Співрозмовники домовилися скоординували дії напередодні міжнародної конференції Організації Об'єднаних Націй щодо зміни клімату, яка проходитиме з 30 листопада по 12 грудня у Дубаї (Об'єднані Арабські Емірати).

Читайте також: Зеленський обговорив із Рютте військову допомогу Україні

Як повідомляв Укрінформ, під час першої зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у травні президент Південної Кореї Юн Сок Йоль пообіцяв Україні додаткову допомогу нелетального характеру. Юн заявляв, що українська сторона передала Південній Кореї перелік зброї, яку хотіла б отримати, і пообіцяв його вивчити.

Південна Корея є дев'ятим найбільшим у світі експортером зброї. Однак країна, як і Швейцарія, не постачає зброю в регіони, де тривають конфлікти.

Читайте також: Україна і Литва домовилися про продовження співпраці у відновленні

У вересні минулого року Південна Корея уклала контракт із Польщею на суму $13,7 млрд на постачання майже 1000 танків, понад 600 одиниць артилерії і десятків винищувачів.

У травні 2023 року під час саміту ЄС-Південна Корея у Сеулі лідери ЄС звертались до Південної Кореї з проханням бути більш відкритою щодо відправки боєприпасів в Україну.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-