Зеленський закликав Південну Корею надати Україні системи ППО

Зеленський закликав Південну Корею надати Україні системи ППО

Укрінформ
Україна сподівається, що Південна Корея надасть оборонне військове обладнання, таке як системи ППО, для відбиття атак Росії.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

Зеленський в інтерв’ю південнокорейській газеті Chosun Ilbo висловив подяку за обіцянку Південної Кореї відправити машини для розмінування та гуманітарну допомогу на загальну суму близько 230 мільйонів доларів. Водночас він наголосив, що Україна потребує систем протиповітряної оборони та систем раннього попередження, повідомляє у вівторок щоденна газета Chosun Ilbo.

Читайте також: Відбудова: Україна підписала із Республікою Корея меморандум на п'ять років

«Я знаю, що є багато обмежень щодо підтримки озброєння, але ці принципи не повинні застосовуватися до оборонних систем і обладнання для захисту наших об`єктів. Протиповітряна система — це не зброя, а суто оборонне обладнання. Ми повинні мати "Небесний щит" для відбудови України, і я відчайдушно сподіваюся, що Південна Корея підтримає нас у цій сфері», – сказав Зеленський виданню.

За його словами, система раннього попередження Південної Кореї допоможе захистити Україну від російських повітряних нальотів.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у травні президент Південної Кореї Юн Сок Йоль пообіцяв Україні додаткову допомогу нелетального характеру під час першої в історії зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським. Йдеться, зокрема, про обладнання для розмінування та машини швидкої допомоги. Юн та Зеленський також погодилися про необхідність двостороннього співробітництва для післявоєнної відбудови України.

Читайте також: У Сеулі провели акцію проти російської війни в Україні

Юн Сок Йоль заявляв, що українська сторона передала Південній Кореї перелік зброї, яку хотіла б отримати, у Сеулі обіцяють його вивчити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-