Відбудова: Україна підписала із Республікою Корея меморандум на п'ять років

Відбудова: Україна підписала із Республікою Корея меморандум на п'ять років

Фото
Укрінформ
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України і міністерство землі, інфраструктури та транспорту Республіки Корея підписали меморандум про посилення співпраці у сфері відновлення України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінвідновлення у Фейсбуці.

Зазначається, що меморандум розрахований на 5 років і спрямований на посилення співпраці з представниками державного і приватного сектору Республіки Корея щодо комплексного територіального планування, містобудування, розвитку транспортної (залізниці, автомобільні дороги та аеропорти) та соціальної інфраструктури, децентралізованої енергетики, співпраці підприємств, дотичних до відбудови, створення нових робочих місць тощо.

«Меморандум... започатковує системну двосторонню співпрацю у сфері відновлення. Україна зацікавлена як в обміні досвідом й експертизою, так і в безпосередній участі Уряду та приватних компаній Республіки Корея в проєктах відновлення вже у 2023 році. Зі свого боку ми пропонуємо прозорі процедури, світові стандарти управління та цифрові інструменти, а також всебічне сприяння держави», – розповів віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Читайте також: Південна Корея пообіцяла Україні безпекову допомогу

Під час зустрічі високопосадовцями та представниками бізнесу Республіки Корея заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Азархіна презентувала ключові пріоритети відновлення на 2023 рік. Окремо обговорювались проєкти концесії порту Чорноморська, розвиток Дунайського кластеру та підтримка "зернової ініціативи".

Представників Республіки Корея зацікавила цифрова екосистема управління відбудовою DREAM, яку впроваджує Мінвідновлення. Зокрема, учасники зустрічі поцікавились процедурами завантаження даних та створення проєктів, методологією пріоритезації, інструментами забезпечення прозорості та антикорупційними запобіжниками.

«Для наших міжнародних партнерів вкрай важливими є прозорість та підзвітність процесів відбудови та модернізації, і екосистема DREAM забезпечує дотримання цих вимог. Побудована на принципі «всі бачать все», DREAM дозволяє контролювати проєкти відновлення на всіх стадіях та слідкувати за ефективністю витрачання кожної копійки. А методологія пріоритезації, яку ми розробляємо спільно зі Світовим банком, забезпечить прозорі та зрозумілі правила відбору проєктів», – підкреслила Азархіна.

Читайте також: Південна Корея передасть для відбудови України платформи розвитку «розумного міста»

Крім того, сторони під час зустрічі обговорили можливості співпраці як на міжурядовому рівні, так і на рівні громад, а також спільне навчання спеціалістів для потреб відбудови.

Як повідомляв Укрінформ, 17 травня у межах конференції «Азійське лідерство» відбулася церемонія підписання Попередньої Угоди між урядом України та урядом Республіки Корея стосовно кредитів від Фонду економічного розвитку і співробітництва (EDCF), спеціального підрозділу Корейського Експортно-Імпортного Банку. Від України участь у церемонії взяла перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко. Захід відбувся в рамках візиту української делегації за участю першої леді України Олени Зеленської до Республіки Корея.

Фото: Мінвідновлення

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-