Південна Корея пообіцяла Україні безпекову допомогу

Південна Корея пообіцяла Україні безпекову допомогу

Укрінформ
Канада та Південна Корея продовжать зусилля із підтримки України у війні із росією, в тому числі надаючи безпекову допомогу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у спільному комюніке прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо та президента Південної Кореї Юн Сок Йоля, опублікованому за результатами їх зустрічі у Сеулі.

Корея та Канада залишаються непохитними у нашій відданості захисту та обороні суверенітету й територіальної цілісності України. Ми продовжимо надавати Україні необхідну політичну, безпекову, економічну та гуманітарну допомогу й координуватимемо із партнерами-однодумцями довготермінові плани підтримки безпеки, стабільності та незалежності України”, - наголошується у документі.

Обидва лідери також “найрішучішим чином засудили російське незаконне та невиправдане повномасштабне вторгнення до України”. “Ми продовжимо тісно співпрацювати у погодженні із міжнародною спільнотою, аби відреагувати на серйозні порушення росією міжнародних законів та прав людини. Жорстокі дії росії становлять фундаментальну загрозу глобальному миру й безпеці, від яких залежить довготермінова стабільність та процвітання світу”, - зауважується у комюніке.

Читайте також: Президент подякував Кореї, Франції та Естонії за підтримку України та засудження агресії РФ

Нагадаємо: минулого місяця президент Південної Кореї заявив, що в разі ескалації насильства та масованого удару по цивільних, його країна може приєднатися до країн Заходу й надати Україні військову допомогу. Досі Сеул, який є одним із найбільших у світі виробників артилерійських снарядів, надавав Україні лише фінансову та гуманітарну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-