Зеленський обговорив із Рютте військову допомогу Україні

Зеленський обговорив із Рютте військову допомогу Україні

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив із Прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте військову і фінансову підтримку України та питання збереження єдності в Європі.

Про це Глава держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ. 

"Під час розмови ми з Марком Рютте обговорили зусилля зі збереження єдності у Європі. Також обговорили важливість забезпечення незмінної військової та фінансової підтримки України в боротьбі з російською агресією", - зазначив Президент.

За його словами, у цьому контексті нещодавнє рішення Нідерландів надати Україні додаткові 2 млрд євро у 2024 році є найкращим сигналом для інших партнерів.

Читайте також: Глава Міноборони Нідерландів стурбована позицією ультраправої партії щодо України

"Вдячний Нідерландам за всю допомогу, а також за підтримку Української Формули миру та гуманітарної ініціативи Grain From Ukraine", - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Нідерландів виділив на 2024 рік 2 млрд євро на допомогу Україні. Виділені кошти будуть спрямовані на постачання боєприпасів, технічне обслуговування техніки та озброєнь, підвищення кібербезпеки, а також на відновлення країни. Крім того, Нідерланди у 2024 році продовжать навчання військовослужбовців ЗСУ.

Фото: Володимир Зеленський, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-