США спроможні надавати допомогу Україні та водночас підтримувати Ізраїль - Остін

США спроможні надавати допомогу Україні та водночас підтримувати Ізраїль - Остін

Укрінформ
Адміністрація США сприймає війну в Україні та агресію ХАМАС проти Ізраїлю як виклик глобального характеру, тому забезпечуватиме рішучу підтримку обом партнерам одночасно.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін у середу під час роботи Контактної групи з питань оборони України, передає власний кореспондент Укрінформу.

«І Україна, і Ізраїль стикаються з нещадними ворогами, які хочуть їх знищити»,- зауважив глава оборонного відомства США.

У цьому зв’язку він вказав на роль Ірану, який, з одного боку, підживлює конфлікт у секторі Гази, а з іншого, надає збройну підтримку Росії.

Читайте також: Білий дім: Якщо Україну не забезпечити допомогою зараз, ціна за агресію Росії зростатиме

«Підтримка Іраном Кремля та ХАМАСу завдає шкоди Україні й стабільності на Близькому Сході, а також впливає на міжнародний порядок, заснований на правилах»,- підкреслив Остін.

Він назвав це викликом глобального масштабу.

«Але без сумнівів, Сполучені Штати цілком спроможні продовжувати нашу рішучу підтримку України, навіть у той час, як ми підтримуємо Ізраїль у скрутний час для нього»,- заявив міністр оборони США.

Читайте також: Україна отримала від країн формату «Рамштайн» загалом понад $80 мільярдів - Остін

Як повідомляв Укрінформ, у середу проходить 17-те засідання Контактної групи з питань оборони України за участі близько пів сотні країн. Нинішня зустріч відбувається у віртуальному форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-