Жовква: Початок переговорів про вступ до ЄС є важливою складовою майбутньої перемоги України

Жовква: Початок переговорів про вступ до ЄС є важливою складовою майбутньої перемоги України

Укрінформ
Початок переговорів про вступ до Європейського Союзу є важливою складовою майбутньої перемоги України.

Як повідомляє Офіс Президента, про це заступник керівника ОП Ігор Жовква повідомив під час телефонної розмови з радником Федерального канцлера Австрії з питань зовнішньої та європейської політики Барбарою Каудель-Єнсен, передає Укрінформ.

Дипломати обговорили результати зустрічі радників лідерів з питань безпекової політики та політичних радників, яка відбулася 28 жовтня на Мальті.

У цьому контексті Жовква подякував Австрії й особисто Каудель-Єнсен за підтримку та активну участь у процесі вироблення засад імплементації Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

Читайте також: Єрмак обговорив безпекові гарантії для України з представником Макрона

Співрозмовники обмінялися думками щодо спільних подальших кроків на цьому шляху, а також передумов проведення інавгураційного Глобального саміту миру, який покладе початок реалізації кожного з десяти пунктів українського мирного плану.

Під час розмови сторони приділили особливу увагу європейській інтеграції України. Заступник керівника Офісу глави держави докладно поінформував австрійську колегу про подальші кроки нашої країни з повного виконання рекомендацій Європейської комісії для уможливлення початку переговорів про вступ до ЄС.

«Вдячні Австрії за підтримку України на шляху інтеграції в ЄС. Наша амбітна мета – повне виконання рекомендацій Європейської комісії протягом наступних тижнів. Розраховуємо на підтримку з боку Австрії рішення Європейської ради щодо відкриття переговорів про членство України в ЄС на саміті в грудні поточного року. Це є важливою складовою майбутньої перемоги України», - наголосив Жовква.

Читайте також: Австрія продовжила для українців стипендії та звільнення від плати за навчання

Як повідомляв Укрінформ, Австрія виділить 40 млн євро для підтримки проєктів реконструкції та відновлення в Україні та Молдові.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-