Оборонна співпраця з Італією та гарантії безпеки: Зеленський провів розмову із Мелоні

Оборонна співпраця з Італією та гарантії безпеки: Зеленський провів розмову із Мелоні

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив з прем’єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні оборонну співпрацю, санкції проти Росії та роботу над гарантіями безпеки для України.

Про це глава держави повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

"У розмові з Джорджею Мелоні висловив вдячність за її особисті зусилля та сильні кроки Італії на підтримку України... Обговорили нашу оборонну співпрацю та необхідність прискорення ухвалення 12-го пакету санкцій ЄС щодо Росії", - написав Президент.

Він підкреслив, що Італія демонструє потужне лідерство, і Україна розраховує на те, що італійське головування в G7 у 2024 році досягне нових важливих результатів.

Читайте також: Відбудова та ППО: Зеленський виступив на німецько-українській конференції мерів

Зеленський зазначив, що у ході розмови з Мелоні скоординували спільні зусилля й домовилися розпочати роботу над двосторонніми гарантіями безпеки в розвиток відповідної Вільнюської декларації G7.

Крім цього, Президент подякував Італії за підтримання Формули миру та запросив прем’єр-міністерку взяти участь у другому саміті «Зерно з України».

Як повідомляв Укрінформ, після російського удару по Одесі Мелоні висловила співчуття родинам постраждалих і заявила, що Італія долучиться до відбудови Спасо-Преображенського собору та інших скарбів культурної спадщини України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-