Мелоні пообіцяла допомогу Італії з реставрацією собору в Одесі

Мелоні пообіцяла допомогу Італії з реставрацією собору в Одесі

Укрінформ
Голова Ради міністрів Італійської Республіки Джорджа Мелоні висловила співчуття родинам постраждалих від російської атаки одеситам і заявила, що Італія готова долучитися до відбудови Спасо-Преображенського собору та інших скарбів культурної спадщини України.

Про це повідомило у Твіттері посольство Італії в Україні, передає Укрінформ.

Мелоні зазначила, що атака на Одесу, загибель невинних людей і руйнування Спасо-Преображенського собору глибоко засмутили італійців. Вона також привернула увагу до того, що російські агресори руйнують зерносховища, позбавляючи їжі мільйони людей, що її потребують, і нищать "нашу європейську цивілізацію, її священні символи".

«Вільний народ не дозволить себе залякати, варварство не переможе. Італія з її унікальним у світі досвідом в реєстраційній галузі готова долучитися до відбудови собору та інших скарбів культурної спадщини України», - заявила прем’єр-міністр Італії.

Читайте також: Одеса: російські ракети знову руйнують православні храми

Як повідомляв Укрінформ, за даними оперативного командування "Південь", під час ракетної атаки вночі 23 липня ворог вдарив по Одещині щонайменше п'ятьма видами ракет всіх видів базування: "Калібри", "Онікси", Х-22 та "Іскандер-К", а також застосував балістичні "Іскандер-М". Внаслідок чергового нічного ворожого обстрілу одна людина загинула і 22 людини дістали поранення, зокрема чотири дитини.

Великих руйнувань зазнав головний православний храм Одеси – кафедральний Свято-Преображенський собор УПЦ (Московського патріархату).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-