Подоляк про зустріч Байдена і Сі: Жодного сумніву, що тема України буде однією з ключових

Подоляк про зустріч Байдена і Сі: Жодного сумніву, що тема України буде однією з ключових

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк вважає, що тема України буде однією із ключових тем на зустрічі Президента США Джо Байдена та лідера Китаю Сі Цзіньпіна у Сан-Франциско.

Таку думку він висловив у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Жодного сумніву немає в тому, що тема України буде однією з ключових тем обговорення в рамках зустрічі на полях саміту АТЕС пана Байдена і пана Сі. Це очевидно. Тому що сьогодні війна в Україні якраз і закладає, тобто фінал війни в Україні якраз і буде закладати ці відносини міжнародні, в яких ми будемо з вами знаходитися в наступні певні політичні цикли. 10, може, 15, може 20 (років - ред.) в залежності від того, як потужно програє Російська Федерація. Чи не програє Російська Федерація. Якщо вона максимально потужно програє, тоді у нас із вами 50 років, наприклад, є, і це достатньо важливо для того ж Китаю», - висловився Подоляк.

На його думку, «все ж таки всі недооцінюють Китай».

Читайте також: Для США важливо говорити з Китаєм напряму щодо війни РФ проти України - Білий дім

«Китай не зацікавлений як Російська Федерація у зламі сьогоднішнього міжнародного простору. Китай навпаки зацікавлений, щоб були відповідні правила, але щоб Китай мав суверенне право виглядати так, як виглядає Китай. Це не Російська Федерація. У Китаю немає зовнішньої агресивної політики в такому обсязі, який є в Російській Федерації. Для Росії зовнішня агресивна політика - це спосіб існування», - зазначив Подоляк.

На його думку, «Китай сьогодні на себе перетягує ці функції, які ще вчора виконувала Російська Федерація. Тобто Росії як глобального гравця вже не існує, а Китай ці функції на себе забирає».

«І так як Китай зацікавлений в певній стратегії свого розвитку, то мені здається, що можна буде обговорити ті правила, де Росія не буде існувати як країна, яка щось там може комусь запропонувати», - підкреслив радник керівника ОП.

Читайте також: Байден переконуватиме Сі Цзіньпіна відновити лінії зв’язку між військовими США й Китаю - Білий Дім

Як повідомляв Укрінформ, у Білому домі підтвердили зустріч президента США Джо Байдена із главою Китаю Сі Цзіньпіном 15 листопада.

Пізніше МЗС КНР також повідомило, що лідер Китаю Сі Цзіньпін здійснить візит до Сполучених Штатів для участі в саміті країн Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва у Сан-Франциско та зустрінеться із президентом США Джо Байденом.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-