Україна готова йти на компроміси, щоб стати членом ЄС - Данілов

Україна готова йти на компроміси, щоб стати членом ЄС - Данілов

Укрінформ
Україна готова до компромісів, аби досягти великої мети та стати членом Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це заявив в ефірі Українського радіо Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, коментуючи заяву президента Угорщини Віктора Орбана про блокування Будапештом початку перемовин про вступ України до ЄС, доки не будуть виконані угорські вимоги - щодо мови та освіти.

"Що стосується заяви Орбана, то ви чули заяву нашого віцепрем’єр-міністра Стефанішиної, яка безпосередньо переймається цим питанням. Ми готові йти на певні компроміси в цьому питанні для того, щоб досягнути великої мети і бути членами ЄС. Складного там нічого немає, і я не думаю, що для нас це буде важко. Відповідні нормативно-правові акти вже підготовлені. Більше того, думаю, вони обов’язково будуть прийняті для того, щоб Угорщина не спекулювала на тих чи інших речах", — зазначив Данілов.

Секретар РНБО висловив переконання, що в разі виконання Україною в короткий термін вимог ЄС, європейська спільнота не буде проти нашого вступу. "Має бути демократична вільна країна, де поважається людина, її права, закони, норми і правила, які є для всіх однаковими. Тоді ми критерії, які є в ЄС, дуже швидко виконаємо на 100%", - сказав Данілов.

Водночас він наголосив, що "наше домашнє завдання" - це подолання корупції. "Ми маємо це питання вирішити раз і назавжди. Більше того, велике бажання поставити крапку в питанні корупції є й у Президента", - акцентував Данілов.

Читайте також: Україна готова надати США всю звітність щодо отриманої допомоги - Данілов

Скільки часу Україні буде потрібно для вступу до ЄС, на думку секретаря РНБО, залежить тільки від нас: "Якщо ми будемо готові в короткий проміжок часу, думаю, за ЄС не забариться взяти нас в члени. Нам треба відповідати критеріям Євросоюзу, це треба розуміти".

Як повідомляв Укрінформ, Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна відкрита до роботи з подолання корупції, не приховує жодного її факту, і цим відрізняється від Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-