Це саме те рішення, на яке ми очікували - Президент про звіт Єврокомісії

Це саме те рішення, на яке ми очікували - Президент про звіт Єврокомісії

Укрінформ
Є позитив від Єврокомісії - рекомендація почати переговори щодо членства України в ЄС, це саме те рішення, якого очікувала Україна.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

Відео: Офіс Президента, Телеграм

“Сьогодні був день, який історія України точно буде памʼятати. Є позитив від Єврокомісії – рекомендація почати переговори щодо членства нашої держави в ЄС. Це саме те рішення, якого ми очікували”, - зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що наш народ заслуговує бути в Європейському Союзі - разом з усіма вільними народами нашої Європи.

Читайте також: Стефанішина не виключає, що у переговорному процесі країни-члени ЄС підвищуватимуть ставки

“І ми все для цього робимо. Я впевнений, що немає альтернативи тому, щоб межі демократичної Європи відповідали межам Європейського Союзу”, - наголосив Глава держави.

Зеленський зауважив, що Україна очікує рішення Європейської ради в грудні щодо переговорів, і ми вже підготувалися до цього рішення.

“Україна свою частину роботи виконує. Це наш топовий пріоритет. Я вдячний усім у нашій державі, хто допомагає цій нашій роботі. Звичайно, вже розуміємо, які наші кроки потрібні далі, щоб рухатись уже після рішення Європейської ради та наближати ключову мету - сам вступ нашої держави в ЄС”, - сказав Президент.

Читайте також: Звіт Єврокомісії щодо України передали у Верховну Раду

Він висловив сподівання, що Єврокомісія якнайшвидше почне реалізацію своєї частини спільної роботи - оцінку відповідності законодавства України праву Європейського Союзу.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія оприлюднила річну доповідь щодо розширення ЄС, в якій рекомендувала Європейській раді відкрити переговори про розширення з Україною і Молдовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-