Україна довела право на початок переговорів із ЄС своїми діями - Урсула фон дер Ляєн

Україна довела право на початок переговорів із ЄС своїми діями - Урсула фон дер Ляєн

Оновлено
Укрінформ
Україна досягла значного прогресу у здійсненні структурних реформ і в умовах російської агресії продовжує демонструвати вражаючі результати. Тож вона довела своє право на початок таких переговорів з ЄС.

Про це у Брюсселі на пресконференції з представлення щорічної доповіді Європейської комісії щодо розширення ЄС заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Прогрес, який ми бачимо в Україні, вражає. Коли протести на Майдані почалися десять років тому, вже тоді було зрозумілим, що Україна хоче приєднатися до Європейського Союзу. Вони (українці – ред.) боряться за це вже впродовж десятиліття. І вони не просто висловили таке бажання, вони напружено та повсякденно працювали для його досягнення, здійснюючи всі необхідні реформи, щоб стати частиною Європейського Союзу», - наголосила президентка Єврокомісії.

Урсула фон дер Ляєн нагадала, що Україна веде послідовну боротьбу з корупцією, із відмиванням грошей, зміцнює свою правову та судову систему - все це є частиною реформ, які вже були здійснені, в тому числі упродовж кількох минулих місяців.

Читайте також: Україна має бути в ЄС: Зеленський привітав рішення Єврокомісії

«Ми бачили, як результати (цих реформ) стають частиною повсякденного життя українців, вони не просто ухвалюють закони, вони виконують їх. Саме тому це є вірним рішенням – відрити переговори про входження, запропонувати це для України. При цьому Україна веде ще одну вражаючу битву з агресією Росії», - додала президентка Єврокомісії.

Як повідомлялося, сьогодні Єврокомісія оприлюднила щорічний звіт про розширення ЄС, який вперше відображує прогрес, досягнутий на шляху до членства в ЄС Україною, Молдовою та Грузією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-