Удар по селу Гроза: Китай уникає коментарів щодо висновку ООН про причетність Росії

Удар по селу Гроза: Китай уникає коментарів щодо висновку ООН про причетність Росії

Ексклюзив
Укрінформ
Китай уникає коментування висновку Управління верховного комісара ООН з прав людини про причетність Росії до ракетного удару по селу Гроза в Харківській області, внаслідок якого загинули 59 людей.

Про це свідчить відповідь Офісу речника МЗС КНР на звернення Укрінформу про коментар щодо звіту інституції ООН.

«Позиція Китаю щодо української кризи є послідовною та чіткою. Ми закликаємо відповідні сторони до максимальної стриманості, якнайшвидшого припинення вогню, завершення війни та сприяння політичному врегулюванню кризи», - зазначили в Офісі речника.

Китай від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну заявив про нейтралітет та продовжує називати війну «українською кризою».

Читайте також: Китай не пояснив відсутність на саміті в Мальті: По-своєму продовжимо вирішення «української кризи»

Водночас Пекін різко активізував торгово-економічне співробітництво з обкладеною західними санкціями Москвою, наростивши до рекордних показників обсяги закупівлі російських енергоносіїв та сировини і спрямувавши у зворотному напрямку на ринок РФ потік товарів народного споживання, зокрема побутової електроніки, автомобілів та багато іншого.

При цьому, Китай утримується від військової допомоги країні-агресорці, хоча й не перешкоджає Москві купувати зброю в Ірану та Північної Кореї, попри заборону таких операцій Радою безпеки ООН.

Читайте також: Китайський дипломат про постачання КНДР зброї до Росії - не втручаємося у співпрацю інших країн

Як повідомляв Укрінформ, в ООН дійшли висновку, що ракетний удар, внаслідок якого загинуло 59 людей у кафе в українському селі Гроза Харківської області, був завданий збройними силами Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-