Японське агентство міжнародного співробітництва відновило роботу свого офісу в Києві

Японське агентство міжнародного співробітництва відновило роботу свого офісу в Києві

Укрінформ
Японське агентство міжнародного співробітництва JICA відновило роботу свого офісу в Києві після перерви, спричиненої вторгненням Росії в Україну в лютому минулого року.

Про це повідомляє NHK, передає Укрінформ.

JICA відкрила київський офіс у 2017 році, але наприкінці січня 2022-го через зростання загрози повномасштабного російського вторгнення тимчасово закрила його та евакуювала свій японський персонал. Відтоді фахівці агентства продовжували свою роботу віддалено з сусідньої Молдови та інших країн.

Агентство повернуло свій штатний персонал до Києва та відновило роботу в офісі в середу, 1 листопада, щоб прискорити допомогу Японії для відновлення України.

Із допомоги, яку японський уряд обіцяв Україні, JICA опікується проєктами на суму близько 170 мільярдів єн, або понад $1,1 мільярда. Агентство вже надало генератори та технологічну допомогу для розмінування.

Тепер JICA планує використовувати свій київський офіс для надання підтримки в широкому спектрі сфер, включаючи сільське господарство та освіту, а також допомагати японським компаніям працювати в Україні.

Генеральний директор відділу Близького Сходу та Європи JICA Мацунага Хідекі зазначив, що персоналу організації важливо залишатися в Україні, аби побудувати довірливі стосунки з місцевими партнерами.

Він також сказав, що в Україні високі очікування стосовно підтримки Японії, і що його агентство має намір максимально використати японський досвід відбудови після руйнівних катастроф у відбудові постраждалих від війни українських регіонів.

У планах JICA з наступного року збільшити кількість штатного персоналу в Україні та розширити свою роботу на більшу кількість сфер.

Читайте також: Навчання спеціалістів і технічна підтримка: Японія допоможе Україні з відбудовою шести міст

Як повідомляв Укрінформ, японське Агентство реконструкції, яке має багаторічний досвід успішного відновлення масштабних пошкоджень після стихійного лиха, готове допомагати Агентству відновлення України у відбудові та у кількох напрямках реалізації проєктів.

Фото: telegraf.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-