Питання України й Ізраїлю - переплетені: Білий дім виступає за масштабний пакет підтримки

Питання України й Ізраїлю - переплетені: Білий дім виступає за масштабний пакет підтримки

Укрінформ
Адміністрація президента США Джо Байдена переконана в необхідності ухвалення Конгресом масштабного пакета підтримки для України й Ізраїлю, щоби запобігти подальшому наступу диктаторів і терористів на демократії.

З такою заявою виступив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає кореспондент Укрінформу.

«Ці два питання – Україна й Ізраїль – переплетені. Путін і ХАМАС можуть бути різними загрозами, але, як сказав президент у своїй промові в прайм-тайм близько тижня тому, вони обидва прагнуть знищити сусідні демократії»,- зауважив представник Білого дом.

За його словами, з історії ми знаємо: коли терористи й диктатори не платять за рахунками, це «призводить до ще більшого хаосу, смертей і руйнувань, вони просто йдуть далі». Через це рівень загроз для Сполучених Штатів продовжує зростати.

Читайте також: Білий дім застеріг республіканців від політизації підтримки Ізраїлю й України

У цьому контексті Кірбі нагадав про позицію Білого дому щодо оприлюдненого в понеділок законопроєкту республіканців-консерваторів у Палаті представників з підтримкою лише Ізраїлю за рахунок фінансування Податкової служби США. Він знову застеріг окремі групи республіканців від політичних ігор із національною безпекою.

Як повідомляв Укрінформ, у Комітеті з питань асигнувань Сенату США відбулися слухання щодо запиту президента Байдена на потреби національної безпеки Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-