Білий дім застеріг республіканців від політизації підтримки Ізраїлю й України

Білий дім застеріг республіканців від політизації підтримки Ізраїлю й України

Заява
Укрінформ
Адміністрація Байдена звинуватила республіканців з Палати представників у політизації інтересів нацбезпеки після того, як вони запропонували окремий законопроєкт із допомогою Ізраїлю за рахунок асигнувань Податкової служби США.

Про це йдеться в заяві речниці Білого дому Карін Жан-П’єр, передає Укрінформ.

«Політизація наших інтересів національної безпеки – це приречена на провал справа. Вимога компенсацій за те, аби покрити основні потреби нацбезпеки США, такі як підтримка Ізраїлю та захист України від звірств і російського імперіалізму, не відповідає нормальному двопартійному процесу і може мати руйнівні наслідки для нашої безпеки та союзів упродовж наступних років», - вказується в заяві.

Представниця Білого дому нагадала про «тверду згоду» обох партій у Конгресі стосовно того, що гуманітарна допомога має вирішальне значення для припинення страждань невинних людей у Газі, і це безпосередньо відповідає інтересам нацбезпеки США. Крім того, «є тверда згода обох партій в питанні, що нашим прямим інтересам національної безпеки відповідає допомога Україні». Існує також потужна підтримка питання щодо збільшення інвестицій у безпеку кордонів, зауважила Жан-П’єр.

Читайте також: Лідер республіканців у Сенаті США виступив за допомогу Україні в межах єдиного пакета

Вона наголосила, що скорочення фінансування Податкової служби, яке пропонують республіканці, допоможе великим корпораціям уникати чесної сплати податків і таким чином призведе до збільшення бюджетного дефіциту.

«Гра в політичні ігри, що загрожують джерелам фінансування самооборони Ізраїлю зараз і в майбутньому, створить неприйнятний прецедент, який поставить під сумнів нашу відданість одному з найближчих союзників», - резюмувала речниця адміністрації США.

Читайте також: Байден обговорив ситуацію в Газі з прем'єром Ізраїлю та президентом Єгипту

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок республіканська більшість Палати представників США внесла окремий законопроєкт із допомогою Ізраїлю на $14,3 млрд за рахунок асигнувань для Податкової служби США. Цей пакет суперечить масштабній ініціативі Білого дому на $106 млрд, яка містила таку ж суму для підтримки Ізраїлю, а також допомогу Україні, Тайваню та асигнування на посилення контролю на кордонах Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-